Sailing Awards 2019 met verdiende bekroning voor managers Dirk Sledsens en Sadi Claeys

Op 21 februari verzamelde de Belgische zeilwereld in de gezellige Brusselse Royal Yacht Club (BRYC) om er zijn Belgische kampioenen te eren en de Sailing Awards uit te reiken. Ondanks de start van de krokusvakantie en de buitenlandse oefensessies van onze topzeilers waren behoorlijk wat belangstellenden afgezakt naar Brussel.

Foto: Sadi Claeys en Dirk Sledsens. (c) Georges Janssens.

Aan kampioenen geen gebrek natuurlijk, de zeilcompetitie telt nog steeds meer disciplines dan mensen, om het met een boutade te zeggen. De zeilsport is er één met vele gezichten en gaat van de kleine optimisten tot de zeegaande kieljachten en van de windsurfer, over de catamaran tot de nieuwe generatie foiling boards. De gemeenschappelijke factor is de wind die als drijvende kracht wordt ingezet. Bij de dinghies werden in 16 verschillende klassen kampioenen gevierd, bij de kielboten was dat nog in 8 klassen en bij het surfen zijn (voorlopig?) nog maar drie klassen kampioenswaardig bevonden.

De voorafgaande poll waarin de zeilwereld voor zijn favorieten kon kiezen was erg succesvol. Meer dan 6.000 watersporters brachten hun stem uit, een record!  De keuze was dan ook net zo gevarieerd als de sport zelf.

De mooiste momenten van de avond waren ongetwijfeld de bekroning van Dirk Sledsens als ‘Yacht Manager’ en de uitreiking van de ‘Jacques Rogge Fellow ‘ aan Sadi Claeys.

Sadi Claeys kan terugblikken op een jarenlange carrière in de zeilsport, eerst als zeiler, later als delegatieleider van een aantal succesvolle Olympische campagnes.
In Oostende is Dirk Sledsens de drijvende kracht achter de immense werking van de RNSYC, als wedstrijdleider maar ook als promotor van het Open Noordzeekampioenschap. De basis van nhet succes, aldus de ontroerde winnar is ‘luisteren naar de zeilers’. Dat credo van Dirk Sledsens is meteen een niet te missen boodschap voor alle  verantwoordelijken in de vele disciplines die deze sporttak telt.

Een volledig overzicht van alle kampioenen vindt u op: Inshore & Yachtweb