Windbereik en data 36ste America’s Cup vastgelegd

De 36e America’s Cup wordt gehouden in Auckland, Nieuw-Zeeland, van 6 tot 21 maart 2021. De ‘defender’ Emirates Team Nieuw-Zealand zal racen tegen de winnaar van de Prada Cup, de Challenger Selection-serie. Na overleg tussen de ‘America’s Cup Defender’ en de ‘Challenger of Record’ werd zopas beslist dat bij minder dan 6,5 knopen wind de wedstrijden niet van start gaan. Beide partijen bereikten ook  overeenstemming over de verdere wedstrijdvoorwaarden voor de 36e America’s Cup. 

Fotocredit: Emirates Team Nieuw-Zealand

Het maximum windbereik voor de races in de America’s Cup Match werd vastgelegd op 23 knopen. Bovendien werden ook overeenstemming bereikt omtrent de wedstrijdlocaties en het wedstrijdcircuit  in Auckland.

De AC75 foiling monohulls treden voor het eerst in het strijdperk tijden 36e America’s Cup World Series in Cagliari, Sardinië van 23 – 26 april  2020. Dat is  de eerste van drie ACWS-regatta’s die plaatsvinden in 2020. Verdere ACWS-evenementen zullen worden gehouden in Portsmouth, Engeland op 4 – 7 juni en in Auckland, Nieuw-Zeeland in de periode 17 – 20 december.  Van 15 januari tot 22 februari 2021 heeft dan de Prada Cup plaats die de uitdager van Emirates Team New Zealand zal aanduiden.

https://www.americascup.com/