Reddingsboei ‘U Safe’ wint Dame Design Award 2019

‘U Safe’, een van op afstand bestuurbare en autonoom varende reddingsboei heeft de Dame Design Award 2019 gewonnen.

Tijdens de Metstrade vakbeurs in de Amsterdamse zijn de winnaars van de jaarlijkse Design Awards bekend gemaakt.Naast de winnaars in de zeven verschillende categorieën kiest de internationale jury ook één product als overallwinnaar.

Dat werd dit jaar de ‘U Safe’ een traditionele U-vormige reddingboei met eigentijdse karakteristieken. Een ingebouwde elektrische jetmotor die op afstand bestuurbaar is, maakt het mogelijk dat de reddingsboei zelfstandig naar de drenkeling vaart.
De boei weegt 13 kilogram, heeft een autonomie van 30 minuten en haalt 15 km/u. Inzetbaar op jachten, maar ook in havens en bij bruggen en sluizen. ‘U Safe’ de zelfvarende reddingsboei is uitgevonden in Portugal en internationaal gepatenteerd. Herbosch, de invoerder voor Benelux, is gevestigd in het Antwerpse havengebied.