Maritima wordt onderdeel Nautic, Parijs

De professionele beurs Maritima wordt een onderdeel van Nautic, het Parijse salon voor de watersport. De toenadering van de beroepswereld en de pleziervaart zou een synergie moeten opleveren waar beide beurzen baat bij hebben.

Tijdens Nautic Parijs, van 12 tot 15 december 2012, zal aansluitend bij de paviljoen van de uitrusting en toebehoren, de vakbeurs Maritima onderdak vinden. De tweejaarlijkse beurs voor de professionelen van de zee en de kust, werd sinds 2000 parallel met Nautic georganiseerd in een van de paviljoenen van het tentoonstellingspark aan de Porte Versailles. De toenadering moet er voor zorgen dat de bezeoekrs van nautic een nog breder product- en dienstenpallet krijgen aangeboden.

Maritima groepeert de actoren van de scheepsbouw en – herstelling, maritieme uitrusting en technologie, van d evisserij en marine cultuur, havenactiviteiten en –uitrusting, van d eoffshore, de oceonagrafie en de nautische overheidsdiensten. In 2010 bracht Maritima 182 exposanten samen op ongeveer 5.000 m².

Steeds vaker vinden we innovaties op vlak van energie- en milieubeheer ontwikkeld voor de pleziervaart terug in de professionele sector en omgekeerd. Met de complementariteit van beide beurzen zit het dus wel goed.

De professionele beurs hoopt ook een graantje mee te pikken van de persaandacht waarvan Nautic geniet, in 2011 werden 1.200 journalisten geaccrediteerd.