William De Smet haalt voor het eerst medal race op de wereldbeker zeilen in Miami en duikt top 10 binnen

William De Smet finishte als 7de in zijn allereerste medal race op een World Cup en eindigt zo op de 6de plaats in Miami, ver boven zijn eigen verwachtingen. William kreeg net na de start van zijn medal race een penalty, waardoor hij de achtervolging moest inzetten. Ondanks de lichte en variabele wind, vond hij toch snel opnieuw aansluiting bij de vloot en lag ruime tijd op de 10de plaats.

Maar in de laatste benedenwindse rak (met de wind mee) maakte William nog een comeback en kwam uiteindelijk als 7de over de finish. Het goud in de Laser Standard was voor de Noor Hermann Tomasgaard, de Nieuw-Zeelander Sam Meech won zilver en huidig Olympisch kampioen Tom Burton (AUS) ging met het brons naar huis.

William staat momenteel 46ste op de wereldranking, het is dus een hele prestatie wat hij deze week heeft klaar gespeeld. Eerder deze week verklaarde hij in een interview dat zijn ambitie een top-20 plaats was en de medal race varen was een droom, die vandaag is uitgekomen. Met zijn 6de plaats eindigt hij voor twee medaillewinnaars van het WK in Aarhus 2018. Dit zorgt zeker voor een boost voor het komende zeilseizoen.
Bekijk het interview met William eerder deze week via volgende link: https://filetransfer.elsinore.tv/public/19086/190201-wcs-miami-iv-laser-william-de-smet-ned.mp4

In de Laser Radial eindigde Emma Plasschaert haar World Cup op de 19de plaats en Maité Carlier werd 29ste. Wannes Van Laer eindigde als 24ste in de Laser Standard en 49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers werden 22ste.

De volgende World Cup gaat half april door in het Italiaanse Genoa.
 

Eindstand Belgische zeilers:
Laser Radial:
Emma Plasschaert: 19de
Maité Carlier: 29ste

Laser Standard:
William De Smet: 5de
Wannes Van Laer: 24ste

49er:
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 22ste

Resultaten en deelnemers