4de plaats op het WK Laser 4.7 voor Eline Verstraelen

De opvolging in de Laser klasse lijkt alvast verzekerd met de schitterende prestaties die Eline Verstraelen dit jaar alweer neer zette. Na de zilveren medaille op het EK in Patras 2018 waren de verwachtingen hoog gespannen voor het WK in het Poolse Gdynia. Het werd een prachtig evenement waarbij de zeilers schitterende condities voorgeschoteld kregen. Haar grootste concurrenten kwamen opnieuw uit Italië en de top vier hield elkaar de hele week strak in het vizier. Met winst voor Eline in de voorlaatste race wiste ze zich in de medailles te zeilen, helaas werd haar de podiumplaats nog ontnomen door een zeer tactische laatste race.
Een zeer goede leerschool waardoor één van de huidige beste zeilsters in de Laser 4.7 net buiten de medailles belandde. Eens te meer bewees de Schotense haar grote potentieel. In de toekomst is een overstap naar de olympische laser radial is zeer waarschijnlijk. Ze stapt dan over van het WWSV Talent team naar de elite, het WWSV Olympic Team, waar ze toppers als Emma Plasschaert en Maité Carlier zal vervoegen. Ook teamgenote Anna De Bruycker deed het erg goed. In dit zeer sterke veld werd ze vijftiende. Bij de jongens was Emile Versluys de eerste Belg met een 32ste plaats in de Gold Fleet. In de Silver Fleet behaalde Matisse Pintelon een 23ste plaats en Jef Hinnekint werd 60ste.

De Laser 4.7 is de aanloopklasse voor de zeilers in de olympische Laser Radial klasse waarin ons land topprestaties neer zet. Emma Plasschaert is momenteel nummer 1 op de wereldranglijst en het palmares van Evi Van Acker is er één om U tegen te zeggen. 

Jeugd Wereld Kampioenschap Laser 4.7 – 9-17 juli 2018 – Eventwebiste.