EK 49er en Nacra 17, Gdynia, Polen

Het Europees Kampioenschap 49er en Nacra 17 in het Poolse Gdynia van 5 tot 13 juli 2018, kende een week met zeer gevarieerde weersomstandigheden, van zon tot regen en van wegvallende wind tot zeer zwakke wind. Op de laatste zeildag is het Olympische 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers als 22ste geëindigd met 135 punten. Voor Yannick en Tom was dit de eerste keer dat ze zich konden kwalificeren voor de Gold-Fleet op een EK.

Naast het EK 49er vond in Gdynia tegelijkertijd het EK Nacra 17 plaats. Bij de Nacra 17 had WWSV (Wind & Watersport Vlaanderen) twee teams: het gemengd landen-duo Isaura Maenhaut en Oriol Mahiques (ESP) werden 16de in de Silver Fleet, het tweede team Jan Heuninck met Anouk Geurts eindigden met een gelijke score van 121 punten op de 17de plaats. De Nacra 17 klasse kreeg ook te maken met dezelfde wisselvallige weersomstandigheden, bij de Silver Fleet werden er donderdag en vrijdag geen races gevaren.

Foto’s en resultaten Europees Kampioenschap 49er, Polen 5-13 juli

Foto’s en resultaten Europees Kampioenschap Nacra 17, Polen 5 – 1 3 juli