Bootmagazine nr. 53 – maart / april 2018 – Nu in de krantenwinkel

cover_boot53_270pUit de inhoud

Huisboten, worden dat je buren in de haven?

Homeboat, apartboat, havenlodge, floating home, nomadream… zoveel namen, zoveel types. Huisboten zijn aan een flinke opmars bezig. Wonen of recreëren op het water heeft natuurlijk charmes en daar zijn mensen niet ongevoelig voor.

Booty 30, de reis is belangrijker dan de bestemming

Een zeiljacht dat zijn wereldpremière beleeft op de Belgian Boat Show in Gent. Dat is wel uniek. Het gaat om 30-voeter Booty, de tweede telg uit de familie die ontwikkeld en gebouwd wordt door Scheepswerven Jan Vandamme in Zeebrugge.

James Cook: zuurkool aan boord

James Cook op zoek naar Terra Australis, slaagde er in om zijn bemanning gezond en wel terug te brengen. Niemand overleed aan scheurbuik. Zijn geheim: een dagelijkse portie zuurkool. Een misschein wel waar gebeurd maar toch lichtjes verzonnen zeeverhaal…

Dagen zonder wind

Landerigheid, een vreemd gevoel voor een zeiler. Is er echt niets te beleven tijdens de dagen zonder wind? Toch wel, op motor en met staande mast – motorboot gewijs – verkennen we de haventjes langs de Krammer en de Steenbergse vliet. Verslag van een fijne motor/zeilvakantie.

Carron Marine,
van kleurrijke veerboten, stoere schepen voor de binnenvaart en fraaie woonschepen.

Bootmagazine maart/april 2018, editienr. 53, vanaf volgend weekend in de krantenwinkel.

Coverbeeld: Paul Bolsius