Vierde etappe naar Hong Kong: “Technisch, tricky, volop kansen”

De vierde Volvo Ocean Race-etappe van het Australische Melbourne naar Hong Kong is 6.000 nautische mijlen lang. De race gaat richting het noorden, langs de Australische kust met de navigatorische uitdagingen van eilanden en nog een passage van de Doldrums. Tot slot volgt voor het eerst in de racegeschiedenis de finish in Hong Kong.

“Het belooft zwaar en spannend te worden”, zegt Phil Harmer, die na zijn blessure terugkeert aan boord van Vestas 11th Hour Racing. “We zullen de hele weg iemand naast ons hebben.”

De schippers beschrijven de vierde etappe als volgt:

“Technisch”

“Tricky”

“Volop kansen”

“Die waar ik voor vrees…Heel, heel erg gecompliceerd en enorm stressvol”

“We moeten overal klaar voor zijn”

Zie de video voorbeschouwing op de vierde etappe met de reacties van de schippers hier.

De start van de vierde etappe staat op dinsdag 2 januari om 14.00 uur lokale tijd gepland (03:00 UTC).

Volg het op de website:
Ga om 22:25 UTC (1 jan.)/09:25 uur lokale tijd op 2 januari naar www.volvooceanrace.com voor interviews vanuit de sailor’s terrace in het racedorp en de dock-out parade. Om 02:45 UTC/13:45 lokale tijd voor de live stream van de start.

Check Facebook Live:
We zullen op 2 januari om 22:25 UTC (1 jan.)/09:25 uur lokale tijd op Facebook live gaan met de zeilers’ parade en de interviews. Om 02:45 UTC/13:45 uur lokale tijd op 2 januari met de etappestart.

Volg ons on onze live blog:
Vanaf 01:00 UTC/12:00 lokale tijd zullen we van alle actie en nieuws op het raceparkoers live verslag doen op onze live blog. Inclusief clips van de beste momenten en sociale content. De blog is te vinden op www.volvooceanrace.com