Sterke resultaten voor  Bénéteau Groep

De Bénéteau-groep sluit 2016-2017 af met een omzet van 1.208 miljoen euro, een stijging van 12,6% in vergelijking met vorig jaar. Het orderboek is stevig gevuld, onder meer door de bestellingen van de charterbedrijven in het Caribische gebied en de VS die hun vloot weer op peil brengen na de schade die de stormen hebben aangericht.

Het courante bedrijfsresultaat van de botenbouwers uit de Vendée  liet een sterke stijging van meer dan 71,3% optekenen (78,9 miljoen euro), een resultaat dat de prognose van 68 miljoen ver overtreft.

Ook de operationele winst  van de groep verbeterde aanzienlijk, daar zijn niet alleen de klimatologische omstandigheden debet aan, maar ook de spin-offs van het businessplan ‘Transform to Perform ‘(ontwikkeling van nieuwe producten en aanpassing van de productiemiddelen). De nettowinst steeg met  140% naar 59,7 miljoen euro.

Foto: Een beetje een vreemd beeld om de resultaten van de Bénéteau Groep te illustreren? Toch niet, zo’n 15 % van het bedrijfsresultaat wordt geleverd door de afdeling ‘vakantiewoningen’ (182,3 miljoen euro van 1.208 miljoen euro omzet).  De afdeling boten ging er met 12,6 % op vooruit, de woningen met 5,8 %.