Brusselaar Martin Callebaut in Mini Transat 2017

Volgende zondag 1 oktober gaat in La Rochelle (Fr) de  40ste editie van de Transat 6.50  van start, de transatlantische solo oversteek van ruim 4000 mijl in de 6,50 meter lange Mini Class bootjes. In twee etappes gaat het via Gran Canaria naar het Caribische eiland Martinique. Onder de 84 inschrijvers met vijftien nationaliteiten noteren we een Belgische en een Nederlandse deelnemer.

sandervd_lr

De 53-jarige Nederlander Sander van Doorn is een ervaren Loosdrechtse zeiler, die al in heel veel boten heeft gevaren. Van Cadet, Europe, Laser, Dart-18, Dart Hawk (F18), Tornado, A-Cat, tot en met First Class-8, Dragon, en J-92. Nu neemt hij deel in de serie-klasse met een Pogo 3. Vorig jaar werd hij 12de in de Mini Transat.

 

 

 

 

extasea_2_lrDe Brusselaar Martin Callebaut wil op zijn 38ste uit zijn comfort zone treden. Dat lukt aardig. Hij gaf zijn job in de financiële sector er aan en gooide zich op het zeilen. Het is 20 jaar geleden dat hij nog een officiële wedstrijd zeilde, de Breskens Week in 1977. ,, Ik heb geen Olympische voorbereiding en ik maakte geen deel uit van de “hoop” van mijn zeilclub, de Royal Belgian Sailing Club”, aldus Callebaut . Maar nu gaat hij voluit voor zijn passie sinds zijn jeugd.

Dit voorjaar haalde hij in de de Lorient Bretagne Sud Midi een 16de plaats. Callebaut zeilt met de Extasea, een serieproductieboot.

 

Meer informatie: www.extasea.bewww.classemini.comwww.minitransat.fr