Abby Ehler en Andrew Cape toegevoegd aan Team Brunel

Team Brunel voegt de Britse Abby Ehler en Australische navigator Andrew Cape toe aan het team voor de Volvo Ocean Race 2017-18. Voor Ehler is het een weerzien met Annie Lush, nadat ze in de vorige editie samen uitkwamen voor Team SCA. Ook Cape is niet nieuw voor het team. Hij zeilde al tweemaal eerder de Volvo Ocean Race met Bekking en was de navigator van Team Brunel in de vorige editie.

Foto: Abby Ehler – © James Blake / Volvo Ocean Race

“Abby en Andrew voegen allebei een hoop waarde en ervaring toe aan het team.” Aldus Bekking. “Abby is één van de dames met de meeste zeemijlen. Ik ken haar al sinds de Amer Sports campagne in 2001-02. Ze is een zeer vakkundige zeiler, we zijn dan ook opgetogen dat ze onderdeel is van Team Brunel. Abby heeft veel technische kennis, dus ze zal de rol van boot captain op zich nemen.”
Bekking gaat verder: “Met Andrew hebben wij een van de beste navigators ter wereld. Zijn trackrecord laat dat zien. Wat heeft hij niet gewonnen? Wij werken altijd goed samen en hebben vertrouwen in elkaar. Dat is een must als je rond de wereld gaat.”

Derde Volvo Ocean Race voor Ehler

Abby zeilde haar eerste Volvo Ocean Race met Amer Sports Too in 2001-2002 en maakte in de vorige editie deel uit van Team SCA.
Na afloop van de vorige Volvo Ocean Race is de 41-jarige Britse nauw betrokken geweest bij de refit van de VO65’s op de The Boatyard in Lissabon. Daarnaast was ze onderdeel van het America’s Cup Liveline team. Het team dat verantwoordelijk was voor de on-water graphics animatie in de America’s Cup om de zeilsport voor het publiek beter in beeld te krijgen.

“Ik ben heel opgetogen over het feit dat ik onderdeel uitmaak van Team Brunel. Het team kent een uitzonderlijke dynamiek. Een van de meest ervaren zeilers in de race aangevuld met jonge talentvolle zeilers uit de recente America’s Cup campagnes en een basis van ervaren offshore zeilers. Daarnaast vind ik het heel leuk om weer samen te zeilen met mijn voormalige teamgenoot Annie Lush en verder te bouwen op onze prestaties in de vorige race.”

 

Zevende Volvo Ocean Race voor Cape

Voor de 55 jarige Australische navigator Andrew Cape, ook wel bekend als Capey, zal het zijn zevende Volvo Ocean Race worden. Waarvan de derde met Bekking.
“We hebben al veel races samen gevaren, dus we kennen elkaar behoorlijk goed.” Cape vervolgt: “Ik ben hier omdat ik van de race geniet. Maar belangrijker is het feit dat ik geloof in dit team en er naar uitkijk om mijn ervaring over te dragen. Aan het eind van de dag blijft het een competitie en die wil ik winnen.”

vor_andrew_1

Foto: Andrew Cape © Richard Edwards / Volvo Ocean Race

Huisman klaar voor start van de race

Carlo Huisman, naast Bouwe Bekking de tweede Nederlander aan boord, kan niet wachten op de start van de race. Huisman: “We hebben op dit moment volgens mij het sterkste team mogelijk. Onze hele campagne draait om het samenbrengen van ervaring en talent to move faster.”
“Dat we nu, met nog 38 dagen tot de start, in staat zijn om de ervaring van Capey en Abby toe te voegen is fantastisch. Het past echt binnen de doelstelling van dit team: het overdragen van kennis naar een nieuwe generatie. Ik kan niet wachten tot de start van de race.”

Bron: www.teambrunel.com