Historic Ships Conference 2023

– Greenwich/Chatam UK 28-29 november 2023
– foto Cutty Sark tea-clipper in Greenwich –

De Historic Ships Conference 2023 wordt georganiseerd door The Royal Institution of Naval Architects, in samenwerking met Royal Museums Greenwich en National Historic Ships UK, en ondersteund door het Museum Ships Committee van het International Congress of Maritime Museums (ICMM).

HMS Cavalier in Historic Dockyard Chatham

De conferentie vindt plaats van 28-29 november in het National Maritime Museum in Greenwich, Londen, gevolgd door een bezoek aan Historic Dockyard Chatham op 30 november. Het thema van dit jaar is “Historische schepen – duurzame toekomst”.

Sprekers zijn onder meer:
​​Royal Museums Greenwich
Brunel’s SS Great Britain
Historic Dockyard Chatham
Sea-Change Sailing Trust

Lighthship 21 in Gillingham/Chatham

Deze conferentie zal zich niet alleen richten op het behoud van historische schepen, maar ook op onderzoek en onderzoek naar de engineering en vaardigheid van historische ontwerpen door middel van moderne scheepsarchitectuurtechnieken. Met dit evenement helpt u de vaardigheden en technieken vast te leggen die worden gebruikt om onze historische schepen te bouwen en te exploiteren voor huidige en toekomstige generaties.

Raderboot Medway Queen in Historic Dockyard Chatham

Er zullen presentaties zijn over uiteenlopende onderwerpen als scheepsarchitect Robert Seppings, de Steam Tug Master, de RMG Ship Plans Collection, het beheren van historische scheepsprojecten, neolithische boten, HMS Hood, het herbouwen van een zeilopleidingsschip, het structurele ontwerp van houten boten , de boot uit de Bronstijd van Dover, het bouwen van een dok voor Pommern, het redden van een Bombay Naval Cutter uit 1911, de reis van de SS Great Britain naar CO2-neutraal, het behoud van historische oorlogsschepen, traditionele Maltese boten, gasschepen op de Tyne, de Edwin Fox en meer.

Lees meer: https://www.nationalhistoricships.org.uk/event/nhs/historic-ships-conference-2023-historic-vessels-sustainable-futures

Gipsy Moth Pub in Greenwich genoemd naar de boot van Sir Francis Chichester
Ingang voetgangerstunnel onder de Thames in Greenwich

foto’s © Georges Janssens