HISWA te water verhuist in 2018 naar Lelystad

Zijn de watersportbeurzen een beetje op drift? Na een jarenlang verblijf in het onzalige IJmuiden, verlaat de Hiswa te water na vijf jaar Amsterdam om vanaf 2018 neer te strijken in de  Bataviahaven in Lelystad.

Als de HISWA te water een leidende positie wil behouden en wil laten groeien, is een verhuizing naar een ruimere locatie een vereiste, stelt de organisatie. De mogelijkheden van de Bataviahaven bieden dermate veel voordelen, dat de HISWA te water heeft besloten al in 2018 gebruik te maken van de uitgebreide faciliteiten die de evenementenhaven te bieden heeft.

De centrale ligging in Nederland (ook ten opzichte van Duitsland en België), de makkelijke bereikbaarheid, via de weg, het openbaar vervoer en over het water en de uitgebreide parkeermogelijkheden zijn de belangrijkste argumenten. Daarnaast zijn de uitgebreide faciliteiten in en rond Bataviahaven en de potentiële groei voor het aantal ligplaatsen een belangrijke reden om deze stap te nemen.

Paul Boomsma, directeur van de HISWA te water, benadrukt dat de gemeente Lelystad en Bataviahaven  de toezegging hebben gedaan de komende jaren alle mogelijkheden te bieden om de HISWA te water te ontwikkelen en verder uit te bouwen. Samen met stakeholders zijn er al plannen in de maak om diverse randactiviteiten – die een beurs tegenwoordig moet kunnen bieden – aan te gaan bieden.

De overeenkomst die de HISWA te water heeft gesloten met Bataviahaven heeft een looptijd van 5 jaar met een optie voor nog eens 5 jaar.

Van 29 augustus tot en met 3 september 2017 vindt de laatste editie in de Amsterdam Marina plaats.