Nieuwe Stormer Politie patrouilleboot met Mercury Verado 225 buitenboordmotor

 

Dinsdag 20 december werd in Amsterdam de eerste Stormer politie patrouilleboot opgeleverd. Het politiekorps van Sneek heeft de primeur van dit eerste nieuwe vaartuig. Totaal zijn er voor Nederland 20 verschillende patrouilleboten besteld.

Dit eerste schip is door de Amsterdamse werf Stormer Marine in opdracht van de politie ontwikkeld voor groter open binnenwater, zoals rivieren en meren. Voor de politie in bijvoorbeeld Leiden zullen de boot en motor er heel anders uit zien.

Dit schip voor Sneek is van aluminium, zes meter lang en heeft door de aandrijving van een krachtige Mercury Verado 225 buitenboordmotor een topsnelheid van bijna 80 kilometer per uur. Het schip is speciaal gebouwd voor politiegebruik op het binnenwater. Zo is er aan de bakboordzijde op waterlijnhoogte een deur gemaakt. Daardoor kunnen drenkelingen makkelijker uit het water worden gehaald dan via een hoge reling. De aandrijving door de Mercury Verado 225 geeft het schip een snelle acceleratie, hoge topsnelheid en een grote wendbaarheid. Stormer en Mercury: een stoere combinatie, waaraan SBS6 zelfs een televisie-item wijdde.

Meer informatie op mercurymarine.com