Dongfeng tweede ingeschreven boot voor Volvo Ocean Race 2017-18

China’s Dongfeng Race Team bouwt verder op het succes van zijn Volvo Ocean Race-debuut en keert terug in de 2017-18 editie. Dat wordt de tweede achtereenvolgende campagne met de Fransman Charles Caudrelier als schipper. Dit maakte het team eerder deze maand bekend.

De campagne wordt 100% gedekt door Dongfeng Motor Corporation, de Chinese motorfabrikant met hoofdkantoor in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubai. Nadat de verwachtingen in hun debuutrace werden overtroffen met de derde plek overall, achter het Nederlandse Team Brunel, ligt de lat nu hoger. Het doel is om het beter te doen.

Caudrelier’s team is de tweede, bevestigde deelnemer aan de Race, die op 22 oktober 2017 van start gaat. Dan begint de vloot aan 45.000 nautische zeemijlen rondom de aarde als één van de zwaarste routes in de 43-jarige geschiedenis van de Race. Het Nederlandse Team Akzo Nobel met schipper Simeon Tienpoint maakte als eerste zijn deelname bekend.

Dongfeng Race Team vertegenwoordigt wederom China, vaart onder de Chinese vlag en blijft de interesse van het Chinese zeilen houden.

Charles Caudrelier en zijn team, met ondermeer vier Chinese zeilers over de hele race, verrasten vriend en vijand door in 2014-15 de derde plaats overal te winnen. Succes op het water, plus een open en innovatieve benadering van storytelling gaf het Dongfeng merk een enorme boost, vooral buiten China. Het team haalde zelfs de hoogste, gemeten mediawaarde van de Race.

De zeven One Design Volvo Ocean 65’s van de laatste editie ondergaan momenteel een strenge re-fit procedure bij de Race Boatyard in Lissabon, Portugal. Een identieke achtste boot wordt op dit moment in Italië bij Persico Marine in Bergamo gebouwd.

Eerder werd reeds bekendgemaakt dat het parcours twee Aziatische stops, Hong Kong en Guangzhou, bevat. Het wordt de vierde achtereenvolgende editie dat de Race in China stopt. In totaal doet de Race elf steden op vijf continenten aan. Het eerste startschot klinkt in Alicante, waarna de vloot via Lissabon, Kaapstad, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff en Göteborg richting de finish in Den Haag racet.

Meer informatie www.volvooceanrace.com