BK Wakeboard 2016, onverwacht resultaat

Zondag 21 september  2016 vond het BK wakeboarden achter de boot plaats op het watervlak van Les lacs de l’eau d’heure in Cerfontaine. Verdeeld over 4 categorieën streden 23 rijders voor de titel van Belgisch Kampioen.

Bij de junior dames was het Amber Pattijn en Bouvry Aline die door het forfait van Braekman Alexia respectievelijk op de eerste en tweede plaats terecht kwamen. Beiden zijn lid van de Izegemse watersportvereniging ( IWV ) die sinds enkele jaren een speciale jeugdwerking heeft voor het Wakeboarden. De podium van de Master men ( 30 jaar en ouder ) was dan weer een Waals onderonsje dat met brio gewonnen werd door Aurélien Dohlet, verleden jaar nog brons op het EK in zijn eerste jaar in die reeks.

Junior Men ( tot 18j. ), net zoals Open Men had een sterk deelnemersveld waardoor men zich moest Qualificeren om in finale te mogen starten. Harold Thijs van Terhills cablepark won en toonde daarmee dat hij ook achter de boot zijn mannetje kan staan. Arno Philips werd tweede en Lammens Henri van de Waregemse Yachtclub kon door zijn Frontroll en Slob 360 tot zijn eigen verbazing beslag leggen op het Brons.

Open Men: klassieke gevecht

In Open Men verwachtte men het klassieke gevecht voor goud of zilver tussen Michael Callebert van IWV en Julien Bonnet lid van de plaatselijke club EHN.

Michael startte als voorlaatste en had een ijzersterk eerste parcours waarin hij reeds drie high end figuren lukte. Op de terugweg valt hij op roll to blind. Hij wordt terug opgepikt en plaatst nog een Crowmobe en de roll to blind in het vakje van de topfiguren. Daarnaast was er ook nog 2 off axis 540 rotaties een nuclear grab tantrum + cabwing rewind.
Julien had het gezien en wist dat hij alles uit de kast moet halen om hier over te gaan. Hij start met de high end trick Slim Chance gevolgd door Batwing maar valt op de Moby Dick. De boot pikt hem terug op en hij snijd terug aan voor dezelfde high end trick en mist de hendel bij de landing.
Luc Verdonck van de Beernemse Watersportvereniging belandt op die wijze op de tweede plaats met 1 high end trick, Tootsie Roll en Viktor Maddens van IWV springt net over Julien op de laatste podiumplaats.

Een onverwacht resultaat van dit BK maar inherent aan deze spectaculaire sport. Laatste wedstrijd van dit Belgische seizoen is op 3 september in Izegem, de Flanders Open gevolgd door de Roses on the Bridge party. Julien en Michael hebben er reeds een afspraak aangevuld door de top van de Benelux in het Wakeboarden.

Foto: Podium Open Men 2016 – 1. Michael Callebert – 2. Luc Verdonck – 3. Viktor Maddens

Zie alle uitslagen op www.waterski.be