‘De engelen van de zee’ – Stephan Vanfleteren

Van 25 juni t.e.m. 20 november toont Stephan Vanfleteren zijn ‘Engelen van de zee’ in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke. Deze bijzondere portretreeks toont ons kinderen die vandaag de maritieme opleiding volgen bij Koninklijk Werk IBIS.

Engelen_SV1_LowRes“Kwetsbare jongeren van zes tot zestien jaar kunnen terecht in het Koninklijk Werk IBIS in Bredene. Deze maritieme school biedt hen een thuishaven waar structuur en menselijke warmte vooropstaan in de geest van de aloude maritieme traditie, die naar een moderne context vertaald wordt.

Koninklijk Werk IBIS werd begin vorige eeuw gesticht door Albert I om het lot van de arme en vaak verwaarloosde weeskinderen uit de lagere sociale klasse van vissersfamilies op te vangen.

Fotograaf Stephan Vanfleteren keek in de pure ogen van deze hedendaagse engelen en portretteerde hen, verpakt in hun prachtige traditionele zeemanskostuumpjes.

Een aandoenlijke blik op kwetsbare jongeren die zorgzaam begeleid worden naar een horizon waar ieder kind recht op heeft.”

De expo loopt van 25 juni t.e.m. 20 november.

www.navigomuseum.be