Yamaha Motor Europe introduceert nieuwe partnerships en technologie voor op de Genua Boat Show

– GIBS 22 – 27 september 2022 –

Yamaha Motor Europe stelt graag zijn uitmuntende engineering voor op de Genoa International Boat Show van 22 tot 27 september 2022. Dit is een belangrijk evenement voor de internationale jachtmarkt en voor de zeevaartfans. Het is een wereldwijd platform voor de sector dat institutionele, technische en marktgerelateerde interacties wil bevorderen.

Yamaha Motor Europe is al lang een drijvende kracht op de maritieme markt en ontwikkelt hoogwaardige buitenboordmotoren, WaveRunners en opblaasboten die volgens de allerhoogste normen worden afgewerkt. Het merk blijft trouw aan zijn belofte van Revving Hearts door spannende klantervaringen te garanderen. De afgelopen jaren hebben nog meer technologische ontwikkelingen gekend, zoals de introductie van het onlangs gelanceerde tweede afstandsstation Helm Master EX en de uitbreiding van de iconische XTO-technologie naar het V6-gamma. Yamaha is dus geëvolueerd van fabrikant van buitenboordmotoren tot leverancier van end-to-end vaarsystemen. Dit lag aan de basis van een belangrijke verschuiving in de manier waarop de markt werkt.

Buitenboordmotoren en rigging

Yamaha Motor hecht zeer veel belang aan klanttevredenheid. Alle buitenboordmotoren werden daarom onderverdeeld in speciale segmenten om te beantwoorden aan de specifieke behoeften en ervaringen van de klanten. Het Premium motorensegment van Yamaha (XTO 425 pk V8 – 225 pk V6) werd ontworpen voor grote cabineboten en offshore cruisers en is even gebruiksvriendelijk voor spannende avonturen als voor elegante vrijetijdsbesteding. Het High-Power segment (200 – 90 pk) is geschikt voor idyllische kusttochten of adrenaline-intensieve watersporten, terwijl het Mid-Power segment (80 – 30 pk) de perfecte partner is voor gezellige dagen om de lokale wateren te verkennen met familie of vrienden.

Het Versatile segment (25 – 8 pk) is ideaal voor een breed spectrum van klantbehoeften, van vissersboten tot gezinsboten en van veiligheidsboten tot tenders. Yamaha’s Portable segment (6 – 2,5 pk) is erg licht en gemakkelijk te dragen, en combineert handige, lichte motoren met robuuste kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De elektrische motoren van Yamaha zijn natuurlijk bijzonder stil. Ze zijn bovendien ongelofelijk gebruiksvriendelijk, waardoor elke trip nog plezieriger wordt. En met opties voor zoet, brak en zout water kunnen deze elektrische motoren verder varen dan iedereen verwacht.

De 300 pk V6 speelt de hoofdrol in Genua.

De elegante en veelzijdige Yamaha V6-familie omvat 300 – 225 pk motoren die hun plaats verworven hebben als voorkeursmotor op een groot aantal grote boten met een of meer buitenboordmotoren. Het ontwerp van de verbeterde Yamaha V6, die ontwikkeld werd als volwaardig onderdeel van het 2022 gamma van Yamaha, is gebaseerd op het vlaggenschip, de XTO, en biedt nieuwe functies zoals digitale elektrische besturing (DES/Digital Electric Steering), Thrust Enhancing Reverse Exhaust (TERE) en Yamaha’s exclusieve TotalTilt™. Maak van dichtbij kennis met de 300 pk V6 op het centrale deel van Yamaha’s stand op Genua.

Verbeterde besturing met Helm Master EX

De Helm Master EX werd in 2020 gelanceerd. Yamaha wou evolueren van marktleider op het gebied van buitenboordmotoren tot leverancier van echte vaarsystemen. In 2022 kreeg het systeem nog een aantal interessante upgrades. Dankzij een tweede Helm Master EX joystick die bijna overal op het vaartuig kan worden gemonteerd, hebben klanten nu een beter uitkijkpunt bij het aanmeren en manoeuvreren op plaatsen die weinig ruimte bieden. Vissers kunnen hun boot besturen vanaf de rail, kapiteins van grote motorjachten vanaf de vleugels. En dat alles zonder extra gashendel en roer. De kapitein en de bemanning werken bovendien comfortabeler omdat de verbeterde laterale steun het effect van wind en getij beter compenseert en de boeg op zijn oorspronkelijke koers houdt.

WaveRunners

De 2023 WaveRunners illustreren perfect de manier waarop Yamaha zijn meest recente en geavanceerde technologieën ook toepast in de andere categorieën van zijn gamma zodat meer klanten de mogelijkheid krijgen om te genieten van het allerbeste op het gebied van uitmuntende engineering en gegarandeerde betrouwbaarheid en om een volledig nieuwe wereld van indrukwekkende ervaringen te ontdekken.

De WaveRunners kregen een afzonderlijk segment in het gamma om ze meer te doen opvallen en om klanten te helpen bij het navigeren door het assortiment om hun ideale vaartuig te vinden. Het Recreation segment draait om plezier en ontspanning, een heerlijke ervaring op het water voor kapiteins van elk niveau. De bestuurder van een vaartuig uit Het Cruising gamma kan verder varen om spannender avonturen te beleven. Hij geniet van meer comfort en beschikt over de nieuwste technologie. Het Sport segment werd ontworpen voor de klant die ultieme prestaties zoekt.

Nieuw voor 2023

De nieuwste FX Cruiser SVHO kreeg limited edition carbon en mintkleuren en nieuwe graphics, met een premium lakafwerking, terwijl de JetBlaster® terugkeert met een moderne discrete styling. De FX SVHO kreeg ook een upgrade en is nu uitgerust met een geïntegreerd audiosysteem dat naadloos past in de beenruimte. De FX Cruiser HO en FX HO, en de VX Cruiser HO kregen een NanoXcel2® dek, een superlichte en toch extreem sterke constructie die de vermogen-gewichtsverhouding en de besturing nog zal verbeteren.

Ontdek de SuperJet®

De SuperJet® is een revolutionaire machine met het race-DNA van Yamaha, maar met een besturingsgemak dat ideaal is voor amateurs die extra sensatie zoeken. Bezoekers zullen dit vaartuig zien in Genua. Het is gestroomlijnd, licht en razendsnel, biedt een indrukwekkende acceleratie en is ongeëvenaard wendbaar. De bekroonde driecilinder 4-takt TR-1 buitenboordmotor en de gestroomlijnde, lichte romp bieden vermogen en wendbaarheid, ook voor bestuurders zonder professionele ervaring. Voor bestuurders die de gashendel niet meteen helemaal willen openen, vermindert de L-MODE® de motorprestaties om beginnelingen vertrouwen te geven. Dankzij de bredere en stabielere romp is het een ideale boot voor recreatie.

Nieuwe partnerships met botenbouwers

Yamaha Motor’s recente evolutie naar leverancier van geavanceerde volledige vaarsystemen is het gevolg van zijn zoeken naar samenwerking met Europa’s grootste botenbouwers om uitzonderlijke klantervaringen te kunnen leveren. De systemen van Yamaha zijn perfect afgestemd op het vaartuigtype en garanderen topprestaties voor de klant. Yamaha biedt bootbouwers ook een one-stop-shop voor maritieme voortstuwings-, besturings- en monitoringsystemen, en zorgt bovendien voor opleidingen van zijn technici, dit alles in het kader van een nauwe samenwerking met de bootbouwer. Een opvallend kenmerk van de partnerships die Yamaha onlangs is aangegaan, is de enorme diversiteit van de botenbouwpartners: van lichte, prestatiegerichte vissersboten tot luxe cruisers en opblaasboten, tot tenders voor superjachten. Dankzij dit brede spectrum van toepassingen voor de technologie van Yamaha kan het merk beter beantwoorden aan de behoeften van een groter aantal klanten.

Tot de recente partnerships behoren een samenwerking met de Scandinavische botenbouwers Windy Boats en een partnership met Quarken, de innovatoren op het gebied van modulaire boten. Windy Boats zal motoren uit het Premium en High-power segment aanbieden met onder meer de XTO 425hp V8 – 200 pk, terwijl Quarken de voorkeur geeft aan de 300 pk V6 met geïntegreerde steer-by-wire technologie om hun 27 ft boten aan te drijven.

Salpa Nautica wordt lid van de Yamaha familie

Het meest recente partnership is aangegaan met de scheepswerf Salpa Nautica, waardoor de positie van Yamaha als leider op het gebied van vaaroplossingen wordt versterkt. Dankzij dit partnerschap wordt Yamaha Motor de voorkeursleverancier van buitenboordmotoren voor de reeks open boten van Salpa, met onder meer de indrukwekkende nieuwe Avantgarde 35 en opblaasboten, variërend van 42 tot 18 voet en van 850 tot 40 pk.

De naadloze integratie aan boord en de ruimere keuze van opties, van volledig aanpasbare optuiging tot een design coördinatie tussen de vaarsystemen en de andere elementen van het vaartuig, zijn enkele van de belangrijkste voordelen van deze samenwerking voor onze klanten.

Deze samenwerking garandeert de klant ook betere prestaties. Tijdens de ontwerpfase wordt tussen de partijen een enorme schat aan kennis gedeeld. Later volgen onder meer uitgebreide propellortesten die de totale prestaties van het voltooide vaartuig superieur maken en ervoor zorgen dat het perfect beantwoordt aan de eigen behoeften van de klant.

Hier vindt u het volledige persbericht over Salpa Nautica

Ontdek de YAM opblaasboten

Deze boten zijn ideaal voor uitstapjes met het gezin, avonturen met vrienden of zelfs eenvoudige tendertaken. Ze zijn duurzaam, licht en uitstekend te besturen. Onze premium opblaasboten bieden vele kenmerken van een luxe tender, gecombineerd met een uitmuntende techniek en een compromisloze bouwkwaliteit.

De “T”-modellen zijn compact en licht en zijn dus ideale tenders voor een jacht met weinig opbergruimte. De “Air”-modellen hebben een hogedrukdek om de zeewaardigheid te verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de afmetingen van de opslagruimte en de opblaastijd om ze op het water te krijgen. De “S”-modellen zijn uitgerust met in elkaar grijpende lattenbodempanelen die de boot stevigheid geven en de zeewaardigheid verbeteren, en met een vlak dek voor opslag en bemanning.

De nieuwste aanwinsten, de 270TAf, de 310TAf en de 350TAf, werden onlangs hertekend. Ze hebben een aluminium romp gekregen en zijn efficiënter geworden dankzij een lichter gewicht en een betere sterkte en duurzaamheid. Ze bieden ook een grotere stijfheid. Maak kennis met deze fantastische opblaasboten op de Yamaha stand in Genua.

Capoforte & HARMO: Ontdek de wereld van de elektrische motoren.

Begin 2021 kondigde Yamaha Motor Europe een nieuw partnership aan met luxe botenbouwer en befaamde innovator Aschenez Srl voor de levering van buitenboordmotoren voor hun T- en Capoforte-boten, het nieuwe Italiaanse merk van de groep. De modellen van Invictus Yacht en Capoforte zijn elegant, gesofistikeerd en volledig gebouwd op basis van de behoeften en wensen van de individuele klant. Yamaha heeft een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van technologische innovatie, geavanceerde engineering en hoge prestatienormen, en is dus de perfecte partner om deze uiterst kritische en selectieve klant de innovatie en de betrouwbaarheid te bieden die hij eist en ook verdient.

Het eerste, volledig elektrische model van Capoforte is de SQ240i, een 7,38 m lange boot die wordt aangedreven door de 3,7 kW Yamaha HARMO Rim-Drive elektrische buitenboordmotor. Deze motor wordt in preview getoond op de Yamaha stand in Genua. Deze motor wordt exclusief getoond op de Yamaha stand in Genua. Een vaartuig van deze omvang aandrijven met elektrische motoren is een grote uitdaging en met deze prestatie zetten we weer een belangrijke stap voorwaarts in de elektrische aandrijving voor boten. Een van de argumenten om te kiezen voor het innovatieve Yamaha HARMO aandrijfsysteem was zijn Rim-Drive technologie die een bijzonder efficiënte elektrische aandrijving garandeert in vergelijking met een propeller met dezelfde grootte. Het is ook een aandrijfsysteem dat extreem wendbaar is, zelfs in bijzonder krappe ruimtes.

Een ander argument was de hoogwaardige afwerking van de bedieningselementen, en de perfecte aanpassing aan de harmonieuze, rustige en comfortverhogende filosofie achter de boot.

Voor dit elektrische model dacht ontwerper Christian Grande aan vormen die speciaal ontworpen werden voor elektrische motoren. Hij geeft meer uitleg: “De lijnen mogen geen snelheid suggereren, maar moeten harmonieus zijn en nauw verbonden met een ontspannen en relaxte manier van varen. Capoforte wist ook de ziel van een eigenaar te vertolken die niet op zoek is naar snelheid. Uit technisch oogpunt werd gekozen voor een specifieke structuur en gelaagdheid, speciaal ontworpen om de beste prestaties te halen in termen van efficiëntie en aangepast aan het type van elektrische aandrijving.”

HARMO werd vorig jaar in Genua gelanceerd en werd eerst aangeboden door de Italiaanse botenbouwer Venmar op zijn Respiro-vaartuigen. Het is een innovatief systeem voor een geïntegreerde elektrische aandrijving en besturing. De motor biedt een ultrasoepele ervaring in zoet en in zout water, zodat de klanten echt kunnen genieten in alle omgevingen. Het is een end-to-end smart technologiepakket dat bestaat uit een elektrische aandrijving, een afstandsbediening en een joystick voor een meer intuïtieve besturing.

Yamaha verwelkomt bezoekers in Genua

De nieuwste uitbreidingen van het gamma van Yamaha Motor Europe, zoals de verbeterde V6-motoren, Helm Master EX en HARMO, tonen duidelijk aan dat Yamaha producten ontwerpt, ontwikkelt en bouwt die emoties opwekken en over de hele wereld Revving Hearts garanderen. De combinatie van baanbrekende innovatie met uitmuntende techniek en gegarandeerde betrouwbaarheid bevestigt de positie van Yamaha als nummer een op de maritieme markt en illustreert zijn basisfilosofie: de klant moet altijd en overal kunnen genieten van zijn ervaringen op het water. We nodigen de pers en het publiek hartelijk uit op een van onze stands in Genua, binnen op standnummer BC1 in hal B op de benedenverdieping en buiten op standnummer BA81.