Oostende voor Anker maakt het goede weer

In het weekend van 26 tot en met 29 mei zijn duizenden mensen afgezakt naar Oostende voor Anker, het grootste, jaarlijkse, klassieke, maritieme evenement in België. Verspreid over 4 dagen konden de bezoekers genieten van 152 klassieke schepen, 110 optredens, 100 standen, een parade met zeereuzen, ….

Oostende voor Anker (26 tot 29 mei) heeft dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspellingen, 165.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Het centrale thema “Folklore in de visserij” was een knipoog naar de lokale geschiedenis. Naast een optocht met reuzen op zondag 29/05 werd er op zaterdag 28/05 ook een zeezegening georganiseerd. Tijdens deze oecumenische viering werden verschillende schepen gezegend met als apotheose een waterfontein door een van de schepen van DAB Vloot. Daarnaast werd er rond het thema ook een fototentoonstelling samengesteld.

De blikvangers van deze 17de editie waren het zeilschip de Atlantis, de schoener Kapitan Brochardt, stoomschip de Hydrograaf en de Marjorie II (een Baltic-trader).

Die weervoorspellers toch…

“De binnenstad werd dit jaar meer bij het evenement betrokken.  Er werd een shoppingroute uitgewerkt onder de naam “Drop your Anchor!” en er ging parade met de reuzen door de binnenstad.” zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Burgemeester Vande Lanotte betreurt het dat de weersvoorspellingen voor de kust er opnieuw naast zaten.  “Van het voorspelde onweer was aan de kust geen sprake.  Integendeel het was perfect weer voor een bezoek aan Oostende voor Anker. Jammer dat er nog steeds geen aparte weersvoorspelling is voor de kust.” besluit Johan Vande Lanotte.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in uw agenda: donderdag 25 mei tot zondag 28 mei 2017.