Evi gaat door tot Olympische Spelen Rio 2016

,,Brons is de meest motiverende medaille”, stelt Evi Van Acker en omdat ze er nog zo ontzettend veel zin in heeft en gelooft dat het nog beter kan, zet ze door tot de Olympische Spelen in Rio in 2016.

De nu 27-jarige Evi denkt nog niet aan kinderen en na zich een paar maanden intensief over haar studieboeken gebogen te hebben, is het vooruitzicht op een ‘kei’-zware Olympische campagne zowat een verademing.

Zwaar wordt het nieuwe programma wel want teamgenote Emma Plasschaert heeft ook haar zinnen gezet op dat ene Olympisch ticket in de Laser Radial klasse. ,,Dat is de uitdaging voor ons allebei, de concurrentie maakt ons beiden beter,” aldus Evi. Met zoveel talent kan misschien aan ‘uitvlaggen’ gedacht worden.

Evi rondt dit jaar haar studies bio-ingenieur af en er rest haar dan nog een ‘thesis’-jaar dat ze wil combineren met topsport. Gezien haar gedrevenheid en motivatie alvast een haalbare kaart.

Samen met de Olympische plannen van Evi werd ook het topsport zeilteam van de Vlaamse Yachting Federatie gepresenteerd. Er zit mooi wat talent verzameld binnen de jonge generatie. Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens willen hun opmars in de 49-er klasse verder zetten om Rio te halen. Maar ook Levi Slap en Tom Pelsmaekers, overgestapt uit Laser, hebben hun zinnen op de 49-er gezet.

Sam Vandormael, Matthias Van de Loock en Jeroen Bels vormen het Olympic Team Laser Standard.

Buiten het duo Janssens / Lefebvre maakten alle zeilers deel uit van het talentteam waarmee Evi kon sparren voor ze naar de OS van Londen, Weymouth ging.

Will Van Bladel blift de persoonlijke coach/trainer en zijn aanstelling binnen de pool van toptrainers van Bloso wordt bestendigd.

Vanaf half oktober / begin november 2013 gaat Evi de hele winter in Cadiz trainen. ,,Als vice-wereldkampioen en bronzen medaille houdster ontbreekt er nog wat aan mijn palmares…”
Het ontbreekt haar niet aan ambitie. Voor de Volvo Ocean Race, waar een vrouwenteam in de maak is, bedankt ze . ,,Drie weken met dezelfde onderbroek, het is niets voor mij.”

Alle Olympische zeilteams varen in 2013 de pre Olympische regatta’s van Palma, Hyères, Medemblik en Kiel.