Onderwaterrobot houdt onderwaterschip schoon

Een alternatief voor het gebruik van antifouling coatings, zo dient de Keelcrab zich aan. Deze al dan niet van op afstand bestuurbare onderwaterrobot ontdoet het onderwaterschip van alle aangroei.

De Keelcrab is leverbaar met en zonder afstandbediening. In het laatste geval wordt het toestel door een duiker bestuurd. Dit maakt de Keelcrab Pro zeer geschikt voor beroepsmatig gebruik en kan in korte tijd grote oppervlakten ontdoen van aangroei. Een boot tot 45 voet wordt binnen het uur van alle  aangroei ontdaan. Dit dankzij een capaciteit van 1,5 m² per minuut, omgerekend meer dan 80 m² per uur.

Wordt gebruik gemaakt van de afstandbesturing dan zijn de vorderingen te volgen op een display. De boot hoeft het water niet uit en niemand hoeft er in. De Keelcrab is bedoeld voor jachten en megajachten van elk formaat. Een continue schone romp verbetert uw sportieve (zeil) prestaties en reduceert het brandstofverbuik tot 20%. Besparing in tijd en kosten (boten tot 45 voet, binnen 1 uur)

Meer informatie www.keelcrab.nl en hieronder kan u het toestel aan het werk zien.