Expositie Made in China in Middelburg

In centrum van maritieme kunst GalleryMaritime in Middelburg loopt momenteel de expositie Made in China. Een Nederlandse fotograaf maakte een indrukwekkende reportage over het leven langs de oevers van de Yangtze in China. Die TV uitzendingen werden massaal bekeken. En, wie de sporen van GalleryMaritime Middelburg volgt weet dat we al 15 jaar kunstuitwisselingen organiseren met- en voor Chinese kunstenaars.

De galerie beschikt daardoor over een ruime collectie Chinese moderne kunst met een maritiem tintje. Afgelopen januari was de Chinese kunstenaar He Jiang te gast in Zeeland. Hij tekent, in traditionele techniek met zwarte inkt en borstelpen, maritieme verbeeldingen.

In de expositie Made in China is het werk van He Jiang en vier andere Chinese kunstenaars te bezichtigen. Tegelijk met dat van de Zeeuwse Els Burgers en Ludo van Well. De combinatie is verrassend. We zien het maritieme landschap verbeeld door de Chinezen He Jiang, Shen Li, Cao Yilin, Gu Xuan en Lin Hai Ping. Terwijl Els Burgers de Chinese cultureel vaak gebruikte voorwerpen zoals theekommetjes en luxe eetstokjes, op serene wijze in olieverf en pastel vastlegde. Ludo van Well volgde de Chinese traditie met zijn ambachtelijk gecreëerde ‘schelpboten’ en Chinese Dinghy.

Made in China is tm 30 mei 2016 in GalleryMarytime, centrum van maritieme kunst, Gortstraat 43 Middelburg.

Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Afbeelding: Lin Hai Ping ‘Onberoerde haven’