Elektrische Torqeedo POD motoren als alternatief voor inboard motor of saildrive

Torqeedo betreedt nieuwe segmenten in de watersportmarkt. Naast de bekende elektrische buitenboordmotoren lanceert De Stille Boot uit het Nederlandse Heeg, een reeks nieuwe podmotoren van het Duitse merk op Boot Holland. Dit zijn motoren die onder de boot tegen de romp worden gemonteerd. Daarmee zijn deze motoren het ruimtesparende, eenvoudig te monteren en voordelige alternatief voor een elektrische- of diesel inboard motor met schroefasinstallatie of voor een saildrive.

De Torqeedo Cruise FP (Fixed Pod) motoren komen er in vermogens van 2, 4 en 10 kW, voor boten tot resp. 2, 4 en 10 ton waterverplaatsing. Daardoor zijn ze geschikt voor sloepen, motorkruisers en zeiljachten. Ze zijn licht, compact en leverbaar met vaste schroef of met een klapschroef voor zeilboten.
Ze hebben dezelfde ongeëvenaarde efficiency en dus actieradius als de outboards waarvan ze zijn afgeleid. En ook de andere typische Torqeedo voordelen: robuust gebouwd, zeewaterbestendig en voorzien van een boordcomputer met ingebouwde GPS.
Snelheid, resterende actieradius en verbruik zijn digitaal af te lezen op het display, of op de eigen smartphone/tablet via de Torq Trac app. En niet onbelangrijk: deze zeer kwalitatieve producten vormen ook nog een prijsdoorbraak vergeleken met het bestaande aanbod. De Cruise 2.0 en 4.0 FP worden leverbaar vanaf mei, de Cruise 10.0 FP volgt later deze zomer.

Deze nieuwe motoren en het overige assortiment van Torqeedo zijn te zien bij De Stille Boot op stand 4017. Boot Holland vindt plaats van 12 t/m 17 februari in het WTC Expo te Leeuwarden.

Meer informatie www.torqeedo.com en www.destilleboot.nl