Eigen wijn maken tijdens cruise

Wijnkenners en beginners kunnen de kunst van het wijnmaken ervaren tijdens BLEND aan boord van ms Koningsdam. In samenwerking met Chateau Ste. Michelle, de oudste en vooraanstaande wijnmakerij van de staat Washington, worden gasten in een intieme zaal in staat gesteld hun eigen wijn te mengen en daarvan te genieten tijdens het diner of in de privacy van hun stateroom.

BLEND is de eerste in zijn soort voor de Holland America Line en de enige speciaal ingerichte wijnmakerij op zee. Het lokaal heeft een wijnproeftafel voor 10 gasten die hun eigen mix kunnen maken uit een selectie van vijf vaten rode wijn van afzonderlijke wijngaarden. Gasten nemen niet alleen deel aan het mengen, maar leren ook over de wijn van de wijnexpert van het schip, die de mixsessie leidt.

De proeverij wordt gestart met een welkomstvideo van Bob Bertheau, wijnmaker bij Chateau Ste. Michelle, waarbij gasten meer leren over de geschiedenis van wijn en de wijnbouw uit Washington, hoe bodemmonsters onderzocht worden en hoe de verschillende locaties van wijngaarden van invloed zijn op de smaak en stijl van de wijn. De Cellar Master laat de gasten ook zien uit welke kenmerken, smaken en nuances de diverse wijnen bestaan.

Na de video mogen gasten zelf aan de slag. Met keuze uit vijf verschillende wijnen, van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc tot Merlot van Cold Creek en Canoe Ridge Estate wijngaarden, is er voor ieder wat wils. Het mengen van ieders favoriete wijn gebeurt in een maatcilinder waarbij gasten zelf de hoeveelheid per wijn aan kunnen geven.

Nadat de gepersonifieerde wijn gemengd in een fles zit, hebben gasten de mogelijkheid hun eigen label een persoonlijke touch te geven. De wijn wordt vervolgens naar één van de restaurants gebracht, waar de wijn ’s avonds wordt gereserveerd bij hun diner. Als alternatief kunnen gasten de eigen wijn ook meenemen, om er in alle rust van te genieten in hun eigen stateroom.

De wijnmengsessies worden dagelijks gehouden tegen een kleine vergoeding. Reserveren is noodzakelijk.

Meer informatie: www.HollandAmerica.com