Nieuw record Plymouth – Biskaje

Phaedo1-LRTerwijl de watersportbeurs ‘Grand Pavois’ in La Rochelle door het stormachtige weer verplicht was een dag later te openen, maakte het team Phaedo³ van de omstandigheden gebruik om een nieuw record over de afstand Plymouth – La Rochelle te vestigen.

Lloyd Thornburg en zijn bemanning waren woensdag net bekomen van hun inspanningen in de Fastnet Race of even later zetten ze weer koers zuidwaarts. Het vorig record Plymouth – La Rochelle stond op naam van Steve Fosset met de Playstation 2, gevestigd in 2002 met een tijd van 16 u 14 m 40 s.

Phaedo2-LRBij het aanbreken van de dag gooide de Pheado³ in Plymouth de trossen los en stoof over het Kanaal en de Golf van Biskaje om bij de opkomst van de maan La Rochelle te bereiken. De nieuwe recordtijd van de 70 voets trimaran bedraagt 14 u 05 m 27 s. Deze tijd moet nog gehomologeerd worden door het WSSRC).

Photo Credit: Rachel Jaspersen / Team Phaedo