Met de boot naar Palingfestival Antwerpse Zeescouts

logo_palingfestWie met de boot het palingfestival van de Antwerpse Zeescouts bezoekt, krijgt een korting van 50 procent op zijn ligplaats in Jachthaven Antwerpen Linkeroever. De Vriendenkringen der Antwerpse Zeescouts zijn met hun 29ste Palingfestival niet aan hun proefstuk toe. Sinds de bevrijding in 1945 organiseerden zij reeds feesten op de Zeescoutsbasis. Eerst onder de toepasselijke naam Bevrijdingsfeesten, vervolgens werden het tuinfeesten, Scheldefestival en nu voor de 29ste maal Palingfestival.

Meer dan 100 vrijwilligers staan in de bres om van dit festival een topper te maken.  Voor, tijdens of na het paling eten kan u genieten van optredens en activiteiten. Onder meer het Shantykoor Gaffeltuig, de Blazende Kampeerders en de Griekse volksdansgroep Zorbades geven het beste van zichzelf.  Op zondagnamiddag verzorgt Circus Ultima Hora een optreden en begeleidt de circusinitiatie.

In ‘De Watergeus’, het praatcafé met Belgische streekbieren wordt ter plaatse gerookte paling aangeboden.

De opbrengst van het festival gaat integraal naar de Antwerpse zeescoutsgroepen aangesloten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen (voorheen VVKSM) en zal worden aangewend voor  het onderhoud en verdere uitbouw van de zeescoutsbasis, waarvan zo’n 500 jongeren (meisjes en jongens tussen de 6 en 20 jaar) wekelijks gebruik maken. Maar ook andere jeugdbewegingen, scholen en bedrijven weten voor sport en feestelijkheden de weg naar de zeescoutsterreinen te vinden.

De toegang tot de Zeescoutsbasis, Thonetlaan 165 Antwerpen Linkeroever is GRATIS.

Info: www.palingfestivalzeescouts.be of ook  www.zasantwerpen.be