Nieuwe Hanse 315, voor elke gebruiksomstandigheid

Hanse31De nieuwe Hanse 315 is ontworpen om aan elke gebruiksomstandigheid te voldoen. Van sportief zeilen over ontspannend toerzeilen tot relaxen aan boord met vrienden. Het zou allemaal moeten lukken met dit nieuwe jacht van Hanse.

Er is gebruikt gemaakt van een nieuwe romp en dek lay-out, ontworpen door Judel & Vrolijk design waarbij de focus op elegante, sportieve zeileigenschappen en het comfort aan boord ligt. De romp en het dek worden vervaardigd uit vinylester hars waardoor een stijver en lichter geheel is gevormd.

Er is meer oppervlakte zeil toegepast en standaard wordt dit schip voorzien van een helmstok om aan de toenemende vraag van daysailers te kunnen voldoen. Het grote voordeel van deze Hanse 315 is dat er naast goede zeileigenschappen een riante leefruimte onderdeks wordt geboden. Zo is er in de achter cabine een royaal dwarsscheeps bed met een minimale lengte van 2.00 meter. De Hanse 315 onderdek een stahoogte van ,.91 meter, in de boeg 1,77 meter. Door een verlaagde vloer blijft de opbouw laag en elegant. Verder is er veel opbergruimte en natuurlijke lichtinval voorzien. Standaard is de diepgang 1.85 meter en behoort een korte kiel van 1.39 meter tot de mogelijkheden.

Door de diversiteit in houtsoorten en vloeren kan het jacht een persoonlijke toets krijgen. De kuip is eventueel af te sluiten met een bad platform en een dubbele stuurinrichting behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is deze Hanse ook weer alleen te varen door de zelfkerende fok op een overloop en zijn alle vallen en schoten naar de stuurman/vrouw geleid.

Hanse blijft zich profileren als priisbreker en stelt een basisprijs van 59.900 euro (exclusief) voorop. Volgens de werf zou deze prijs door anderen niet te evenaren zijn.

Technische gegevens

LOA 9.62 m

Romp 9.10 m

Waterlijn 8.70 m

Breedte  3.35 m

Diepgang 1.85 m (standard) – 1.37 m  (option)