Meer zeiljachten verkocht in het hogere segment

TonBres_DSC_0284De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersportindustrie – sloten 2014 positief af met een forse omzetgroei van 12% over het hele jaar. In 2014 verkochten zij 3% meer jachten dan het jaar ervoor. De jachtmakelaars verklaren de omzetgroei uit het feit dat er in 2014 vooral meer duurdere zeiljachten zijn verkocht. De gemiddelde verkoopsom van motorjachten daalde daarentegen iets.

Mattijs van Baalen, voorzitter van de bedrijfsgroep HISWA Jachtmakelaars: ‘Deze stijging komt voor het grootste deel door de zeiljachten waar vooral het hogere segment in 2014 beter presteerde dan in 2013. De verkoop van motorjachten daalde in omzet doordat in 2013 vooral meer jachten uit het hogere prijssegment verkocht werden. We kunnen vaststellen dat de markt voorzichtig opleeft en mensen weer meer geld aan de aanschaf van een jacht willen uitgeven. Een ander signaal in die richting is dat de gemiddelde verkooptijd met 10% is afgenomen. Was dat eerst nog ongeveer een jaar, nu wordt een boot zo’n 40 dagen sneller verkocht.’