Deelname Genua Boat Show overtreft bange verwachtingen

De 52ste International Boat Show in het Italiaanse Genua opent zaterdag 6oktober haar deuren. Met 900 exposanten overtreft de deelname de ‘bange’ verwachtingen van het voorjaar.

De zowat grootste Europese watersportbeurs loopt tot en met zondag 14 oktober. In het voorjaar waren de vooruitzichten weinig bemoedigend. Toch tekenden uiteindelijk 900 exposanten in en worden meer dan 1.400 boten gepresenteerd in het water en op het droge. De beurs beslaat meer dan 200 duizend vierkante meter, waaronder vier paviljoenen en twee nieuw ingerichte marina’s.

Vlaggeschip van deze 52ste editie is de Stella Maris, een 72-meter jacht van Viareggio Superyacht.

Stil protest

Zowel de Italiaans als buitenlandse bedrijven vechten om hun bestaande productie op peil te houden en hun marktaandelen te bestendigen. Daarom wordt steeds nadrukkelijker de klemtoon gelegd op nieuwe markten. In die optiek doet de Genoa Boat Show er alles aan om dit nieuwe doelpubliek aan te trekken.

Voor het eerst in 52 jaar nemen de vertegenwoordigers van de bootindustrie niet deel aan de openingsceremonie, als stil protest tegen de toenemende overheidsdruk waar de sector het slachtoffer van dreigt te worden. Er staat dan ook een debat over de bootsector en de overheid op het programma.

Naast een anatal B-2-B meetings is ook TechTrade, de uitrustingsbeurs voor de bootindustrie, een vast onderdeel van het gebeuren.

Vreemde eend in de bijt is de innovatieve Fiat 500 L waarmee tijdens de beurs proefritjes kunnen gemaakt worden.

Genoa 52nd International Boat Show is dagelijks op van 10 u tot 18.30 u en tickets kosten € 15,-. Eventueel online te koop via www.genoaboatshow.com