R.Y.C.B. Antwerpen gaat nieuwe jachthaven Cadzand-Bad exploiteren

De Royal Yacht Club van België (R.Y.C.B.) uit Antwerpen gaat de nieuwe jachthaven in Cadzand-Bad exploiteren. De initiatiefnemers van de komst van de haven, verenigd in ‘Yacht@Cadzand-Bad’ kozen de Vlaamse vereniging uit vier gegadigden.

De R.Y.C.B. exploiteert nu al twee jachthavens in Antwerpen en dit in samenwerking met vier andere Antwerpse jachtclubs, zijnde KLYC – SRNA – VVW en YCH.En één in Wolphaartsdijk, aan het Veerse Meer.

De Antwerpenaren waren in het voordeel vanwege hun verenigingsvorm. Volgens R.Y.C.B. is de stap naar Cadzand best logisch. “We kunnen onze leden nu ook een haven aan zee aanbieden. Die hebben we nog niet.” Zo is de R.Y.C.B. ook geïnteresseerd in een nieuwe jachthaven bij Perkpolder. “Maar dat is een zaak van veel langere adem”, zegt R.Y.C.B..

De jachthaven, die 125 plaatsen krijgt, wordt gebouwd binnen twee strekdammen in de monding van het uitwateringskanaal. Die dammen komen er toch al, wegens kustversterking. De haven moet in 2016 klaar zijn.

http://www.yachtatcadzandbad.nl