Red Bull Youth America’s Cup

Meer dan 60 jonge zeilers, tussen de 19 en 24 jaar, vormen 10 teams die 8 landen vertegenwoordigen. Zij nemen het tegen mekaar op in de Red Bull Youth America’s Cup. Een nieuw evenement dat een leerschool wil zijn voor de nieuwe generatie America’s Cup zeilers.

De wedstrijden worden gevaren met de ‘vleugel’ catamarans, dezelfde die gebruikt werden bij de America’s Cup World Series 2011-2013. Die halen snelheden boven de 50 mijl en vereisen jonge, meer atletische zeilers.

De races worden gehouden in het America’s Cup Village in Marina Green, San Fransisco van 1 tot 4 september en genieten wereldwijde media aandacht. Er worden twee races per dag gevaren, acht in totaal en de volledige vloot komt aan de start.

Elke boot wordt bemand door 6 zeilers van een zelfde land. Deelnemende landen zijn Australië, Frankrijk, Duitsland, Nieuw Zeeland (2 teams), Portugal, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten (2 teams).