Sterk aanbod Nederlandse en International jachtbouw op Hiswa te water 2013

Van 3 tot en met 8 september 2013 is de nieuwe Marina Amsterdam op de NDSM-werf voor de tweede keer de thuishaven van de HISWA te water. Met circa 300 boten van Nederlandse en internationale jachtbouwers biedt de bootshow een zeer gevarieerd en compleet overzicht. Daarnaast presenteren ruim honderd exposanten hun nautische diensten en producten op de kade. Op en rond het water vinden allerlei watersportdemonstraties en activiteiten plaats, gericht op zowel de beginnende als ervaren watersporter.

Aan de steigers van de nieuwe Amsterdam Marina liggen tijdens de HISWA te water open zeilboten, zeiljachten, luxe catamarans, motorjachten, sloepen, tenders, sportboten en RIBs in lengte variërend van 5 tot 24 meter. De tentoongestelde boten worden gepresenteerd in drie nautische belevingswerelden: Pleasure, Luxury en Adventure. Op het Adventure Island is met name aandacht voor snelle open boten, het Pleasure Island is het domein voor toervaarders en de luxe motor- en zeiljachten zijn te vinden op het Luxury Island.

Diversiteit in primeurs zeilboten

Bij de zeilboten zien we zowel van Nederlandse als buitenlandse jachtbouwers verschillende (wereld)primeurs. Een opvallende verschijning is de Aelicia 77, het 24 meter lange en tevens grootste zeiljacht op de bootshow van Jachtbouw Vels & Partners. Volledig in composiet gebouwd, met hefkiel, dertig meter carbon mast, elektrische vloerverwarming, volledig dubbele beglazing en onderdeks geplaatste ankerketting.

Contest Yachts komt met de Contest 42CS die zich zichtbaar van andere Contest jachten onderscheidt door de ruime achterkuip met dubbele stuurwielen.
Saffier Maritiem heeft de Saffier Sc 8 m Cabin aan haar range toegevoegd (foto).
Het Nautisch Kwartier komt met een volgens Bénéteau geheel nieuw revolutionair concept in hun Oceanis serie, de Oceanis 38.
Het merk Arcona is weer terug van weggeweest op de HISWA te water en toont de nieuwe Arcona 410 als primeur. Jansma Jacht pakt uit met de Bavaria Cruiser 37 en de Bavaria Cruiser 41 als wereldprimeurs, terwijl West Yachting de Hanse 505 voor het eerst op de Nederlandse markt toont.
WNE Yachting komt naast de Elan 400 met de Elan 320 als wereldprimeur en presenteert tevens het voor de HISWA te water nieuwe merk Sly, een Italiaanse performance cruiser van 38 voet. X-Yachts Holland haalt voor het eerst de Xp-50 met de nieuwste interieuroptie naar Nederland.

In het segment van luxe catamarans en trimarans zijn de Lagoon 39 en de Dragonfly 32 als Nederlandse primeurs te bewonderen.

HISWA te water 2013

De HISWA te water wordt gehouden in de nieuwe Amsterdam Marina op de NDSM-werf en vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Delta Lloyd is hoofdsponsor en I amsterdam, Gaastra en Opel zijn partners van het evenement. Meer informatie over de HISWA te water 2013 is te vinden op www.hiswatewater.nl.