Tanker vaart over Belgische motorboot -Update-

Op het Kanaal door Zuid-Beveland is maandagochtend 12 augustus bij Vlake in de Nederlandse provincie Zeeland een Belgische motorboot overvaren door een Duitse gastanker. Er vielen twee doden.

Het motorjacht Carnat voer vanaf de Oosterschelde in de zuidelijke richting door het Kanaal door Zuid-Beveland. De tanker voer in dezelfde richting als het jacht en met een hogere snelheid. De aanvaring vond voor de Postbrug plaats. De tanker raakte het jacht met zijn rechtervoorzijde en het jacht werd aan de linkerachterzijde geraakt.

Eén slachtoffer, een vrouw, werd kort na de botsing al teruggevonden. Ze werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Daar overleed ze aan haar verwondingen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland via de sociaalnetwerksite.

De omgekomen Hulstenaar D. Bergmans (61) heeft een ruime ervaring als schipper. Hij was volledig gecertificeerd met Vaarbewijs II. Het motorjacht was ingeschreven in Gent (België) en sinds vele jaren eigendom van het omgekomen echtpaar.

Bronnen: Het Nieuwsblad / Belga / Politie.nl / PZC