Jachtmakelaars zien omzet in 2011 verder dalen

donderdag 16 februari 2012 – (lvd) – De jachtmakelaars aangesloten bij Hiswa Vereniging, brancheorganisatie van de watersportindustrie in Nederland, constateren een omzetkrimp van 4% over het jaar 2011 ten opzichte van 2010.

 

 

 

 Het jaar 2011 toonde een sterk wisselend beeld. De eerste twee kwartalen waren nog hoopgevend, maar de resultaten van de laatste twee kwartalen waren teleurstellend. De gemiddelde verkoopprijs van een zeiljacht in het laatste kwartaal van 2011 bedroeg 92.000 euro. Een motorjacht werd gemiddeld voor 77.000 euro verkocht.

 “We zien dat de omzet in het zeiljachtensegment in het vierde kwartaal van 2011 met 28% is teruggelopen ten opzichte van vorig jaar. Voor motorboten is de omzet met 46% in deze periode gedaald maar over het gehele jaar gezien valt de schade gelukkig mee. We moeten wel alles uit de kast trekken om in 2012 de resultaten te verbeteren”, zegt Mattijs van Baalen, voorzitter van de bedrijfsgroep Hiswa Makelaars.

 De gebruikte botenmarkt is in deze economische omstandigheden een kopersmark. Om een verkoop tot stand te brengen is een goede prijsstelling van groot belang.

 Hiswa Makelaars zijn aangesloten bij Hiswa Vereniging en hanteren verplicht de Hiswa Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke geschillenregeling. Het complete aanbod van gebruikte jachten van de Hiswa Makelaars is te vinden op www.Hiswamakelaar.nl.