AZIMUT GRANDE 44M

AZIMUT WORDT NOG GROOTSER MET DE ONTHULLING VAN HET PROJECT VAN GRANDE 44M, HET NIEUWE VLAGGENSCHIP VAN DE VLOOT

Het nieuwe vlaggenschip van Azimut, de Grande 44M, werd gepresenteerd op de Palm Beach International Boat Show. Het concept en de styling van het exterieur zijn van Alberto Mancini en het interieur is van m²atelier, dat voor het eerst samenwerkt met de scheepswerf. Vijf units verkocht vóór de lancering.

Azimut zet een koers uit voor de toekomst en onthult het project van het nieuwe vlaggenschip van de vloot – Grande 44M – op de Palm Beach International Boat Show. Het grootste model ooit gebouwd door de scheepswerf is ook een uitdrukking van haar missie om technologische innovatie, visionair design en een focus op ecologische duurzaamheid te combineren.

De Grande 44M verbaast door iets te bieden dat vandaag de dag nog niet bestaat: een superjacht met verminderde CO2-uitstoot dat gedurfde, vloeiende lijnen brengt in een ontwerp met vier dekken in plaats van de traditionele drie, waardoor aanzienlijke volumes worden omarmd en vormgegeven. Het is een boot die een unieke en onverwachte levensstijl aan boord biedt voor dit segment. Het meest opvallende kenmerk? Het bovenste dek, dat kan worden omgebouwd tot een eigenaarsdek met ononderbroken uitzicht op zee, zowel voor als achter.

“Grande 44M is het bewijs dat echte innovatie anticipeert op wat eigenaars echt wensen. Dit wordt bevestigd door de vijf units die al voor de officiële presentatie van het project zijn verkocht, allemaal gekocht door Azimut-eigenaren die de waarden van de scheepswerf begrijpen en met ons willen meegroeien”, aldus Marco Valle, CEO van Azimut|Benetti Group.

Het concept dat ten grondslag ligt aan de innovatieve styling – gecreëerd door Azimut in samenwerking met Alberto Mancini – is de beslissing om de stuurstand te verplaatsen naar het vierde dek, waardoor het bovendek vrij komt zodat het kan worden omgevormd tot een Owner’s Deck met de master suite en een eigen terras met een spectaculair uitzicht. Achteraan heeft de Grande 44M opnieuw het Mezzanine Deck met Terras met Zeezicht dat centraal stond in het succes van de Grande Trideck. Op Grande 44M wordt dit podium met uitzicht op zee nog unieker door het See Through Pool, met zijn spel van transparantie dat voortdurend contact maakt met het water en reflecties genereert die de beach club een nog magischer gevoel geven.

De nieuwe lay-out betekent dat architectenbureau m²atelier – dat voor het eerst samenwerkt met Azimut – een interieurontwerp kon creëren dat functionaliteit en esthetiek in evenwicht brengt, waarbij de ervaring van de eigenaar centraal staat en veelzijdige instellingen kunnen worden geconfigureerd op basis van hoe zij hun tijd met familie en vrienden willen doorbrengen.

De nieuwe lay-out betekent dat architectenbureau m²atelier – dat voor het eerst samenwerkt met Azimut – een interieurontwerp kon creëren dat functionaliteit en esthetiek in evenwicht brengt, de ervaring van de eigenaar centraal stelt en veelzijdige instellingen biedt die kunnen worden geconfigureerd volgens hoe zij hun tijd met familie en vrienden willen doorbrengen.

Het voorste gedeelte van het Upper Deck van de Grande 44M kan worden ingericht als mediaruimte voor gasten of gereserveerd voor de eigenaar, of als eetgedeelte met veranda voor 12 personen. In beide gevallen bieden bijna twee meter lange ramen aan weerszijden een open uitzicht naar buiten, waar een loungehoek in de boeg met een kleine vuurplaats een gezellige ruimte biedt van waaruit u de zon over het water kunt zien zakken. Het is een levensstijl die iedereen die van de zee houdt nastreeft.

Water is het sleutelelement in het verhaal dat wordt verteld door m²atelier, dat de essentie ervan vastlegt en vloeibaarheid, dynamiek en reflecties teruggeeft. m²atelier, een bureau met een internationale reputatie voor creatieve projecten in verschillende sectoren – van residenties en hotels tot retail en productontwerp – brengt als onderscheidende handtekening voor Azimut een duidelijke boodschap, geaccentueerd door geraffineerde, subtiele, fluisterende details die verleiden met een discrete eenvoud volledig vrij van affectie of overdreven nadruk.

Grande 44M is niet alleen een meesterwerk op het gebied van design en lifestyle, maar ook een zeer geavanceerd scheepsarchitectuurproject en een nieuwe mijlpaal in de groene koers die Azimut heeft uitgezet. Het jacht is ook het vlaggenschip van de Low Emission Yachts familie van de scheepswerf, modellen die een vermindering van 20 tot 30% in uitstoot bieden in vergelijking met meer traditionele scheepsarchitecturen van dezelfde grootte. Het innovatieve scheepsplatform van de Grande 44M is gebaseerd op een Dual Mode-romp, de introductie van de Hull Vane®-foil-technologie en het Mild Hybrid Plus Zero Emission Hotel Mode-systeem.

De Dual Mode romp, ontwikkeld in samenwerking met P.L. Ausonio Naval Architecture en de Azimut R&D afdeling, vertegenwoordigt de vereniging van twee typen conventionele rompen: de boegsectie is typisch voor snelle waterverplaatsende boten, terwijl het deel van midscheeps naar de achtersteven een chine heeft die gebruikelijk is bij planerende rompen. Dit resulteert in een romp die een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik en de emissies in elk snelheidsbereik mogelijk maakt.

De foil-technologie is voor het eerst geïnstalleerd op een Azimut jacht dankzij de samenwerking tussen Hull Vane, een Nederlands bedrijf dat wereldleider is in het ontwerpen van geavanceerde hydrodynamische oplossingen, en de R&D-afdeling van de Azimut|Benetti Group, die veel ervaring heeft opgedaan in het ontwerpen en produceren van koolstof onderdelen. De Hull Vane® carbon vleugel op de achtersteven van de Grande 44M onderdrukt de hekgolf en genereert voorwaartse stuwkracht, waardoor de totale weerstand verder afneemt en pitch, sway en roll tijdens het navigeren worden gedempt.

De mogelijkheid om comfort aan boord te combineren met een focus op ecologische duurzaamheid is een opvallend kenmerk van de ontwerpen die zijn ontwikkeld door Azimut, dat nu al zes modellen aanbiedt die kunnen worden uitgerust met een Zero Emission Hotel Mode systeem, waardoor het mogelijk wordt om 4 tot 8 uur voor anker te blijven liggen met de generatoren uit. Op de Grande 44M bereikt deze technologie maximale efficiëntie in combinatie met het Mild Hybrid Plus systeem, een nieuw niveau van elektrificatie ontwikkeld door Azimut|Benetti Group R&D in samenwerking met Asea Nautica.

Het Mild Hybrid Plus Zero Emission Hotel Mode systeem is vandaag de dag de enige oplossing die het mogelijk maakt om te varen met de generatoren uit en alle belastingen aangesloten, en die een overschot aan energie produceert dat gebruikt wordt om het accupakket op te laden.

De Grande 44M wordt aan het publiek gepresenteerd op het Yachting Festival van Cannes 2026.

foto’s © Azimut

Azimut
Azimut, opgericht door Paolo Vitelli in 1969 en onderdeel van de Azimut|Benetti Group, biedt eigenaren over de hele wereld een breed scala aan motorjachten van 42 tot 125 voet lang, onderverdeeld in zeven series (Verve, Atlantis, Magellano, Fly, S, Grande en Seadeck). Het merk onderscheidt zich door de geest van innovatie, waardoor het in de voorhoede staat van trends en oplossingen in technologie en design die in de hele jachtwereld worden erkend. De weg die in de loop der jaren is ingeslagen, heeft een gestage groei verzoend met een ondernemersfilosofie die gericht is op de grote problemen die milieu- en sociale duurzaamheid met zich meebrengen. Azimut Yachts, met hoofdkantoor in Avigliana (Turijn), heeft vijf productiefaciliteiten in Italië (Avigliana, Fano, Viareggio, Savona en Varazze) en één in Brazilië, in Itajai, en is aanwezig in 80 landen via een netwerk van verkoop- en klantenservicecentra en vertegenwoordigingen in Shanghai, Hongkong, Fort Lauderdale en Itajai. Voor meer informatie: azimutyachts.com.