OpenOxylane.com, platform om samen sportartikelen te creëren

Heeft u zelf innovatieve ideeën? Dan kan u die delen en toetsen op de sitewww.openoxylane.com waar winkelketen Decathlon zijn steun aan verleent. Wie beter dan de sporter zelf weet hoe sportprestaties kunnen worden verbeterd ? Het nieuwe Easybreath snorkelmasker is een voorbeeld van een nieuw product dat dankzij de uitwisseling van ideeën ontstaan is.

Op 1 april 2014 lanceerde Oxylane een onlineplatform voor co-creatie. De bedoeling is om samen met sporters van over de hele wereld de artikelen van de toekomst te ontwerpen. Open Oxylane wil iedereen de mogelijkheid bieden om ideeën voor te stellen, bij te dragen aan projecten van de leden van de community en te interageren dankzij een systeem van stemmingen en meningen.

De sporter draagt actief bij tot de verbetering van zijn/haar sport. Een onbreekbare pingpongbal of een voetbal die helemaal vanzelf terugkomt naar het midden van het speelveld zijn uitzonderlijke projecten die, dankzij de community, misschien op een dag te verkrijgen zijn in de Decathlon-winkels.

Van de bepaling van de functies, de selectie van het materiaal en de kleuren, tot het naamvoorstel en zelfs de prijskeuze: de internetgebruikers zullen zelf hun ideeën kunnen bijdragen bij elke stap in de creatie van de artikelen.

Spontane voorstellen van internetgebruikers of stipte challenges gelanceerd door de merken… De community zal de beste projecten en de te ontwikkelen oplossingen eruit kiezen.

Er zal met elk idee en elke stem rekening gehouden worden. Met als kers op de taart de trots om te hebben meegewerkt aan de creatie van een echt product… Maar ook beloningen aangepast aan ieders bijdrage.

De voertaal van het co-creatie platform Open Oxylane in het Engels.

www. OpenOxylane.com