Top 10 voor 49erFX duo Maenhaut/Geurts tijdens Semaine Olympique Française

Van maandag 24 april t.e.m. zaterdag 29 april ging de 54e Semaine Olympique Française (SOF) van start. Al meer dan 50 jaar zakken vele atleten van het Olympisch zeilen af naar het Franse Hyères. Doorheen de jaren is de SOF één van de belangrijkste Europese wedstrijden op de kalender. Maar liefst 11 WWSV atleten, verdeeld over 4 disciplines, zijn aan de start verschenen.

Het Franse weer was zeer onvoorspelbaar deze week. De hevige wind was de eerste twee dagen een echte spelbreker waardoor veel races uitgesteld en zelfs geannuleerd werden. Op dag 4 was er in de namiddag dan weer weinig tot geen wind. Moeilijke omstandigheden voor de zeilers.

In de 49erFX wisten Isaura Maenhaut en Anouk Geurts een goede wedstrijd te varen. Ze begonnen aarzelend maar klommen steeds hoger in het klassement. Ze hadden minder last van de zware weersomstandigheden, werden enkele keren 2e in hun races en gingen als 3e de medalrace in. Daarin werden ze 9e waardoor ze 6e zijn geworden op slechts 4 punten van de 3e plek.

Emma Plasschaert (ILCA 6) ging zeer sterk van start. Na haar eerste wedstrijddag stond ze 2e. Door een valse start in dag drie zakte ze jammerlijk terug. Hierdoor werd het moeilijk om in de medal race te komen, ondanks een winst in race 5. Ze sloot de week af als 11e.

Nog in de ILCA 6 won Eline Verstraelen de Silver Fleet. Ze werd 48e.

William De Smet (ILCA 7) kende een vrij constante week en bleef de eerste dagen goed varen. Op de laatste dag van de finales kende hij wat pech waardoor hij een stuk werd teruggeslagen. Hij sluit de week af als 27e.

Sterke prestatie van het duo Claeyssens/Vanroose

In de Nacra 17 werd WWSV door 3 duo’s vertegenwoordigd. Daarin begon het duo Lucas Claeyssens & Mira Vanroose voortreffelijk. Ondanks hun jeugdige leeftijd konden ze goed weerwerk bieden tegen een sterk deelnemersveld. Dit resulteerde in een 2e plek tijdens race 4 en een plek in de Gold Fleet. Daarin eindigden ze als 23e.

Het duo Kwinten Borghijs & Lieselotte Borghijs werd 41e en het duo Arthur De Jonghe & Janne Ravelingien werd 44e.