Princess V50

– voor de avontuurlijke eigenaar die nog verder wil reizen –

OPEN KARAKTER EN ZEE AAN RUIMTE.

De geheel nieuwe Princess V50 Open beleefde in september haar wereldpremière tijdens het Cannes Yachting Festival. De opvallende sportcruiser is de ‘doorontwikkeling’ van de succesvolle Princess V50 en werd ontworpen in samenwerking met scheepsarchitecten Olesinski en het Italiaanse ontwerp-huis Pininfarina. Het jacht biedt een groter dek-oppervlak dan haar voorganger en is gemaakt met behulp van nieuwe diepe V-romp-, dek- en luifelvormen die zorgen voor hogere snelheid en verfijndere vaareigenschappen. Maar het is vooral het ‘open karakter’ dat in het oog springt.

De V50 Open wordt, net als de andere jachten uit de populaire V-klasse van de Britse jachtenbouwer, gekenmerkt door een moderne, gestroomlijnde vormgeving. De volledig vaste hard-top met glazen panelen laten de elegante salon, met haar asymmetrische C-vormige bank aan stuurboord en een chaise longue aan bakboord, baden in een zee van natuurlijk licht, lucht en ruimte.

BENEDENDEKS

Door nieuwe technieken wist Princess de fraaie cabins benedendeks ook ruimer te maken zonder dat dat ten koste ging van de lengte-breedte verhouding van het jacht. De zogenaamde ‘scissor beds’ in de ruime voorste VIP cabin zijn daar een mooi voorbeeld van. De riante master cabin over de volledige breedte van het schip met een ideale stahoogte rondom het bed, zijn uniek voor een jacht van 50 voet. Beide cabins worden gevuld met natuurlijk licht van de uitgebreide rompbeglazing en beschikken over moderne ensuite badkamers.

Benedendeks bevindt zich ook de lichte, moderne open kombuis met een royale U-vormige zithoek die optioneel kan worden vervangen door een derde tweepersoonshut.

PRESTATIES

De V50 Open beschikt over de modernste technologie om het leven aan boord te vereenvoudigen. Ook het varen is toegankelijker geworden voor nieuwe eigenaren. Een intuïtief IPS-systeem met joystick zorgt voor eenvoudig sturen, terwijl de toevoeging van het volledig geïntegreerde, door Volvo Penta geassisteerde aanmeersysteem kan helpen bij wind, stroming en het manoeuvreren in drukke jachthavens. De dubbele Volvo Penta IPS-600 of IPS-650 motoren leveren maximale snelheden van meer dan 30 knopen. In combinatie met de grotere brandstofcapaciteit ten opzichte van haar voorgangster, is de vernieuwde V50 Open uitermate geschikt voor avontuurlijke eigenaren die nog verder willen reizen.

PRINCESS YACHTS

De gerenommeerde Britse scheepswerf Princess Yachts, met jachten tussen de 11 en 30 meter, is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke merken in de internationale jachtindustrie. Niet alleen vanwege de prestaties, de luxueuze uitstraling en de kwaliteit van de materialen, maar vooral om het gevoel. Een Princess zegt iets over uw levensstijl en is een beleving op zich. Het nodigt uit om te genieten – van de perfecte balans tussen innovatie en traditie, van de luxe en het comfort, maar vooral van het gemak en het goede leven op het water.

SPECIFICATIES

Lengte (LOA) 16,02 m
Breedte 4,08 m
Diepgang 1,09 m
Displacement 15.898 kg
Brandstof capaciteit 1.550 l
Water (incl. calorifier) 414 l
Motoren Twin Volvo IPS-650 (2 x 480 pk)
Snelheid 29-31 knopen