Komt Tesla met elektrisch superjacht?

Alhoewel 1 april verdacht dicht in de buurt kwam, pakten diverse media toch uit met het bericht dat bouwer van elektrische auto’s Tesla met de gedachte speelt om ook een elektrische boot te produceren. De Indiase ontwerper Dhruv Prasad uit Bangalore heeft zelfs een ontwerp voor een Tesla-jacht klaar. Alleen, de flamboyante CEO van Tesla, Elon Musk is nog niet van een en ander op de hoogte.

Neemt niet weg dat Dhruv Prasad uitpakt met een spectaculair ontwerp dat de vergelijking met het  Tesla  wagenpark moeiteloos doorstaat. Tesla’s exclusieve model van een superjacht heeft een inktvisachtige vorm. De romp van dit schip is ongeveer 131 voet of 40 meter lang. De vorm is die van een reuzeninktvis omdat hij smal is aan de punt en breed aan de achterkant. Er is geen fysiek stuurwiel voorzien, omdat alles op afstand wordt bediend.

Afbeelding bovenaan: De bijna vrij zwevende stuurstand moet het interieur meer lichtheid en transparantie geven © Dhruv Prasad

In tegenstelling tot de elektrische auto’s is het Tesla Model Y-Yacht een concept dat zichzelf oplaadt. Het zou niet meevallen om op zee ‘superchargers’ te voorzien zoals voor de auto’s.  Dus moeten zonnecellen in het dak de batterijen opladen. En ook turbines in het onderwaterschip zorgen voor extra stroom.

Schetsen uit de portfolio van de ontwerper Dhruv Prasad © Dhruv Prasad

Volgens ontwerper  Prasad was de link met Tesla ook ingegeven door het ontwerp: “In hun auto’s hebben ze een enorm glazen dak dat helemaal doorloopt van de voorkant tot aan de achterruit, waardoor het hele voertuig heel open lijkt. Ook het minimalistische dashboard en het wit en grijs geaccentueerde interieurontwerp geven het hele interieur meer transparantie en lichtheid.” Kunnen we besluiten dat het alvast een fraaie stijloefening is en dat het dus alleen nog wachten is tot Elon Musk zijn blik afwendt uit de ruimte en zeeën en oceanen in het vizier neemt.

Flexibel meubilair dat naar behoefte van vorm verandert © Dhruv Prasad

En hieronder kan je met de nodige fantasie en veel goed wil besluiten dat Elon Musk wel zin heeft in een superjacht…