Peacoq, een klassieke monohull vliegt als een fiere ‘pauw’ over het water

In de zomer van 2013 werd de America’s Cup betwist met de AC72’s. Deze snelheidsmachines onthulden de magie van foils aan het grote publiek. De Fransman Patrick Billot, gepassioneerd zeiler vroeg zich af waarom het zeilen op een foil-boot het voorrecht bleef van een beperkte groep kapitaal krachtige zeilers.

Vijf jaar later werd de ‘Peacoq’ te water gelaten , een monohull voor twee personen  met foils, bedoeld voor zeilliefhebbers van alle leeftijden. Dankzij de zelfregulerende J-folies is vliegen op het water met een minimum aan weerstand mogelijk. Resultaat, een absoluut opwindend gevoel van snelheid.

De boot wordt volledig in Frankrijk geproduceerd (regio Pays de Loire). Er werd reeds een internationale klasse opgericht, de IPA of International Peacoq Association. Jaar lijks komen de eigenaars samen om hun passie voor foils te delen.

Technische eigenschappen :

Lengte: 4,20m

Breedte: 1,82 m (folies omhoog)

Architect: MMPROCESS

Gewicht: 130 kg

Schaal: sandwich, glasvezel, schuim, met koolstofafwerkingen

Grootzeil: 9,5 m2

Zelfkerende fok: 3,5 m2

Systeem voor het verhogen van het roer

Foil- hefsysteem

Zijfoils van aluminium en composiet

Prijs met standaarduitrusting: € 32.000 inclusief btw (Frankrijk)