Amsterdam Boat Show stopt ermee

RAI Amsterdam stopt met HISWA Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland. In maart dit jaar vond de 65ste editie en daarmee de laatste HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Die werd toen na twee dagen stop gezet als gevolg van de coronamaatregelen. Met pijn in het hart neemt RAI Amsterdam afscheid van dit iconische evenement voor de watersport.

Het besluit om met de HISWA te stoppen komt voort uit de sterk veranderde watersportwereld. Het bootbezit is afgenomen, een trend waarvan verwacht wordt dat deze de komende jaren doorzet. Dit leidde de afgelopen jaren tot veranderingen in het aanbod op de beurs en dalende bezoekersaantallen. Een andere reden is de vraag van deelnemende exposanten. Bijna 50% van de exposanten neemt deel aan zowel HISWA Amsterdam Boat Show als HISWA te Water. Velen hebben aangegeven dat dit een te grote marketinginvestering is.

Met het beëindigen van HISWA Amsterdam Boat Show wordt ruimte geboden aan HISWA te WATER in Lelystad, georganiseerd door HMM Exhibitions.

In feite neemt een pendant van de brancheorganisatie HISWA daarmee het heft in eigen handen, zou dat de beroepsorganisaties in andere landen niet aan het denken kunnen zetten?

HISWA Multimedia bouwt op kennis en ervaring van de branche organisatie die tevens eigenaar is van de merknamen van de beurzen. De Vereniging HISWA-RECRON steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.