Misser voor Emma in Palma

Emma Plasschaert wordt zesde na valse start in medal race op de internationale zeilwedstrijd in Palma de Mallorca. Ze begon als vierde aan de medalrace met kans op zilver of brons. De absolute wereldtop was present dus stond de tien atletes op scherp voor de medalrace. Te scherp helaas, want drie dames, ook onze landgenote, startten te vroeg en konden hun kansen niet langer verdedigen.

Voor Emma betekent dit een zesde plaats na onder meer de drie dames van het olympische podium van Rio 2016. De volgende afspraak is eind april al in het Franse Hyeres. In de andere categorieën wisten zich dit keer geen atleten te plaatsen voor de medalraces terwijl het potentieel toch aanwezig is.

Talent team aan de beurt

Na onze atleten van het WWSV Olympic-Team is het de beurt aan de atleten van het WWSV Talent-team. Van 9 tot en met 14 april vinden de Europese Kampioenschappenl plaats voor Laser 4.7 en Laser Radial voor jongeren (Youth). Deze EK’s gaan door op twee verschillende locaties. De zeilers in de Laser 4.7 verzamelen in Patras (Griekenland). Het EK voor de Laser Radial gaat door in Balatonföldvár (Hongarije).
Eindresultaat Belgische zeilers:
Laser Radial:
•Emma Plasschaert: 6de
•Maité Carlier: 30ste

49er: •Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 28ste

Laser Standard:
•Wannes Van Laer: 62ste
•William De Smet: 64ste

Nacra 17:
•Jan Heuninck en Anouk Geurts: 38ste
•Kevin Bonnevie (geblesseerd) en Isaura Maenhaut: 46ste

Alle resultaten van de Princesa Sofia Trophy in Palma de Mallorca.
Deelnemende atleten Europese Kampioenschappen
Volgende WWSV-atleten zeilen in de Laser 4.7 te Patras, Griekenland:
•Eline Verstraelen
•Anna De Bruycker
•Marine Pintelon
•Matisse Pintelon
•Jef Hinnekint
•Emile Versluys

Eventwebsite.

Volgende WWSV-atleten zeilen in de Laser Radial te Hongarije :
•Simon De Gendt
•Alexander Verbruggen

Eventwebsite.