Belgian Boat Show, Gent: 30 jaar toegangspoort tot het water

Na de grote toeloop en dito tevredenheid van de exposanten bij de voorgaande Belgian Boat Show ‘Float’ editie in Breskens, eind september, is de sprint ingezet naar de dertigste editie van de Belgian Boat Show, van 10-12 & 16-18 februari 2018 in Flanders Expo Gent.

bbs2_zeil_lrDe vier hallen van Flanders Expo zullen zeker opnieuw vol staan. De gebruikelijke indeling blijft: grote jachten en trailerbare boten in hal 8; accessoires, kleding en doe het zelf in hal 3; pleziervaartservices en toerisme in hal 5; beleving in Hal 7. Maar ruim 20 % van de ingeschreven standhouders zijn nieuw. Ook is de drive om nieuwe producten en diensten te tonen nooit zo groot geweest. Voor de liefhebbers van indoor actie: het demobad met watersportinitiaties door o.a. Royal Belgian Sailing Club en Domein Aan De Plas komt terug en Sportievak pakt ernaast uit met een hele reeks aan events voor op het strand en rond de haven.

Belgian Boat Show trekt de bezoeker naar waterplezier

Belangrijke thema’s zijn de vaaropleiding en stages. “Dat voelen we ook aan het enthousiasme van de vaarscholen en opleidingscentra die de golf van voorjaarscursussen pleziervaart en yachtman in Gent lanceren en laten volstromen. We geven ook de laatste kans om nog een keuze te maken uit de grote variatie aan specialisten van (mee)vaar vakanties in bvb. het Middellandse zeegebied maar ook aan de kusten van de oceanen,” aldus Christophe Coseyns, Head of Boat Show.
Representatieve bedrijven uit de bootwereld hebben hun standruimte al geboekt. Het gloednieuwe kajuitzeiljacht van scheepswerf Jan van Damme zal in wereldpremière gaan. Hanse, Viko, X-Yachts en Saffier stellen nieuwe modellen voor, maar ook de snellere kajuitmotorkruisers van Regal, Fairline, Quicksilver, Azimut, Ranieri en vele vele anderen.

Op vlak van accessoires, bootkleding, motoren tot RIB’s, waterspeeltuig en trailerbare boten, blijft de Belgian Boat Show de grootste staalkaart van deze regio. Omdat het bootvervoer op aanhangwagen boomt, is de slipschool tussen de hallen zeker gepast.

bbs3_motor_lr

Bezoekerscontact

“ Voor het eerst gaan we met een begeleide toegang werken. Ieder uur verandert de bezoekerslooprichting vlak voorbij de kassa’s zodat het publiek in wijzer- en tegenwijzerzin de vier hallen zal bezoeken.” zegt Christophe Coseyns. Daarom zal ook het parcours in hal drie werkelijk langs alle standhouders lopen.

Omdat bezoekers soms een hele dag besteden om alles grondig te verkennen ging de organisatie in zee met de chefs van Nobel Catering. Zij zorgen voor kleine en grote honger in de vele rustpunten doorheen de hallen.

Praktisch

Belgian Boat Show –  10-12 & 16-18 februari 2018 – Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
Alle dagen open van 10u tot 18u, behalve op vrijdag: nocturne tot 22u.