Team Brunel steekt evenaar over in vierde positie

Team Brunel stak maandagmiddag in vierde positie de evenaar over. Het team van Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking kwam na bijna acht dagen varen op slechts 10 zeemijlen achter koploper Dongfeng de evenaar over. Team Brunel is bezig aan Leg 2 in de Volvo Ocean Race van Lissabon naar Kaapstad.

Sterk weekend
De zeilers aan boord van Team Brunel kenden een sterk weekend. Zo werd Team AkzoNobel ingehaald en de aansluiting met de voorkant van de vloot gerealiseerd. Schipper Bekking was zondagavond dan ook tevreden en liet varend in vierde positie het volgende weten.
“De afgelopen 24 uur waren druk. We hadden veel zeilwissels om de verschillende en voortdurend wisselende weercondities aan te kunnen. We zijn als team goed aan het presteren. We kijken dan ook vooruit, zo sluipen wij steeds dichterbij Vestas en Mapfre. Alleen Dongfeng lijkt, in ieder geval voor dit moment, even buiten bereik. Achter ons zit Akzo maar die lijken het moeilijk te hebben om bij te blijven, we zien nog net hun toplicht.”

Posities bij passeren evenaar
Dongfeng Raceteam: 09.41 UTC
MAPFRE: 09.57 UTC
Vestas 11th Hour Racing: 10.26 UTC
Team Brunel: 10.35 UTC
Team AkzoNobel: 1126 UTC
(Bij het verzenden van dit bericht zijn boot 6 en 7, Scallywag en Turn the Tide on Plastic de evenaar nog niet gepasseerd.)
Huisman ontmoet King Neptunus
Voor Carlo Huisman betekende het passeren van de evenaar zijn eerste ontmoeting met Koning Neptunus. Samen met de twee andere debutanten aan boord: Peter Burling en Kyle Langford werd de Nederlander volgens goed gebruik te grazen genomen door de beschermheer van de evenaar.

Nog 3.600 zeemijlen naar Kaapstad
De Volvo Ocean Race vloot is onderweg in Leg 2 van Lissabon naar Kaapstad. Met het oversteken van de evenaar wacht heeft de vloot nog een afstand van zo’n 3.600 zeemijlen af te leggen. De verwachting is dat de boten tussen 23 en 25 november aankomen in Kaapstad.