Nieuwe CEO voor Brits America’s Cup team

Grant Simmer wordt de nieuwe CEO van Land Rover BAR, het Britse America’s Cup team. Zijn voorganger Marin Whitmarsh blijft aan boord als adviseur maar wordt tegelijkertijd CEO van het nieuw opgerichte BAR Technologies. Dat bedrijf brengt de technologische innovaties van het team op de markt.

Door de komst van Grant Simmer, tot viermaal toe winnaar van de beker, haalt het British America’s Cup team, Land Rover BAR van Sir Ben Ainslie een schat aan ervaring binnen.
Simmer heeft deelgenomen aan 10 America’s Cup-cycli en vier keer de oudste internationale sporttrofee gewonnen. Voor het eerste kwam hij als de jonge navigator aan boord van Australia II’s, tijdens hun historische overwinning in 1983. Zij doorbraken de 132-jarige heerschappij van Amerika op de Cup.
Het was de eerste keer in de geschiedenis van de competitie dat de trofee Amerikaanse kusten had verlaten. De in Australië geboren zeiler /designer heeft daarna nog  drie keer de America’s Cup veroverd als hoofd van design, managing director en general manager bij het Zwitserse team Alinghi en meer recent bij ORACLE TEAM USA.

Foto © Lloyd Images

bar_170603_accup_bermuda_lloydimages_062_lr