Training 35ste America’s Cup in volle gang

Op 26 mei 2017 gaat in Bermuda de 35ste America’s Cup van start met de Louis Vuitton Qualifiers om de uitdager aan te duiden. Die neemt het op tegen de verdediger en huidig bekerhouder Oracle Team USA. De matchraces om de titel beginnen op 17 juni 2017.

De oefensessies zijn in volle gang, dat spreekt. En dat zorgt voor spektakel. Eerder deze maand ging de ‘vliegende catamaran’ AC50 van het Oracle Team bijna letterlijk de lucht in. De boot van stuurman Jimmy Spithill ging volledig plat.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en ook de schade aan de boot viel mee. Het team kon de boot een minuut of tien later weer recht krijgen. Wel bleek dat de kuipen in de drijvers nog vol water stonden en dat ze dit water eigenlijk niet kwijt konden.

Meer informatie: 35ste America’s Cup, Bermuda