Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2016 gedrukt?

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2016 gedrukt? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden wordt aan de zeilwereld gevraagd om zijn kandidaten te nomineren voor de Yachting Awards 2016. Het gaat daar bij niet alleen om topprestaties in de Olympische klassen, het kan even goed gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer die een unieke prestatie heeft geleverd. De keuze is dit jaar weer erg groot met aanstormend talent met Europese- en Wereldtitels, medailles op grote kampioenschappen en een paar mooie ontdekkingen in nieuwe disciplines, bijvoorbeeld het golfsurfen om er maar één te noemen.

Het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond verzamelt alle nominaties in een longlist waaruit begin november de shortlist zal geselecteerd worden. Op deze shortlist kan dan gestemd worden tot begin december om zo te komen tot de uiteindelijke Yachtman, Yachtvrouw, Yachting Belofte en Yachting Manager van 2016.

De kampioenenhulde van de Belgische kampioenen in diverse klassen zal samen met de uitreiking van de Yachting Awards doorgaan op vrijdag 16 december. Ook dit jaar zal hulde gebracht worden aan een bijzondere persoonlijkheid in de zeilwereld, benieuwd wie de titel van Fellow van Jacques Rogge, dit jaar krijgt toebedeeld.

Stemmen voor de longlist kan tot 27 oktober 23.59 uur op info@kbyv.be of per fax 09/243.11.39.

Bezoek ook de website www.kbyv.be

Foto: Het gaat bij de nominatie niet alleen om topprestaties in de Olympische klassen…