Kajak excursies op Antartica

Cruiserederij Seabourn biedt haar gasten vanaf deze maand de mogelijkheid Antarctica van nog dichterbij te aanschouwen met de nieuwe ‘Ventures by Seabourn’ kajakexcursies. Vanaf het uitklapbare watersport-platform glijden gasten in hun kajak het water door, waarbij de natuurwonderen van Antarctica vanaf zeeniveau verkend worden.

‘Ventures by Seabourn’ werd afgelopen zomer gelanceerd aan boord van Seabourn Quest en biedt een informatief en educatief programma in de vorm van diverse excursies voor gasten om hun cruise-ervaring te verrijken. De optionele excursies worden begeleid door deskundige en ervaren expeditieteams van wetenschappers, onderzoekers en natuurliefhebbers die deel uitmaken van het ‘Seabourn Conversations’ programma. Kajakexpert Matt J. Dolan is de ervaringsdeskundige aan boord van Seabourn Quest voor de kajakexcursies. Hij heeft de gehele Inside Passage van Seattle naar Muir Glacier in Glacier Bay National Park, Alaska, gekajakt. Een reis van meer dan 2.000 km die weinigen hem nadoen.

“De wilde dieren en wonderen van Antarctica doen je altijd weer versteld staan, en met de ‘Ventures by Seabourn’ kunnen onze gasten dit prachtige continent nu persoonlijk ervaren,” aldus John Delaney, Senior Vice President Marketing en Sales bij Seabourn. “Met ons zeer ervaren expeditieteam als kajakleiders, is het een excursie die zij niet willen missen en nooit zullen vergeten.”

Vanaf 29 november keert Seabourn Quest terug naar Antarctica voor haar derde winterseizoen met een reeks van vier 21- en 24-daagse cruises tussen Valparaíso (Santiago, Chili) en Buenos Aires (Argentinië). Gedurende alle cruises worden de Chileense kust en fjorden verkend, evenals het Beaglekanaal, de Glacier Alley, de adembenemende Torres del Paine National park, de Falkland Eilanden en Montevideo. Daarnaast biedt de cruise zes dagen varen met landingen op het Antarctische continent. 20 december 2015 vertrekt de ‘24-daagse feestdagen cruise’ die tevens 2 dagen de unieke wilden dieren van het sub-Antarctisch eiland Zuid-Georgia ontdekt. Dit eiland staat bekend vanwege haar schoonheid en haar enorme kolonies van koning pinguïns en andere zeevogels. Dit alles in de onovertroffen luxe aan boord van de Seabourn schepen.

Seabourn by Venture: http://www.seabourn.com/