Expo ‘Marine Art’ 0ostende

“Marine Art – Oostende” toont vanaf 18 mei tot 9 juni 2013 in Fort Napoleon een selectie van de kunstwerken die in het kader van het Marine Art-project werden gecreëerd door de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Aansluitend worden – in het kader van Wereldoceanendag – verschillende ateliers voor scholen georganiseerd door Horizon Educatief, op 6 juni gevolgd door een lezingenavond voor het grote publiek.

Marine Art -Oostende- toont werk van verschillende kunstenaars die eind 2012, begin 2013 participeerden aan ‘Marine Art’ in Gent.

‘Marine Art’ was een uniek project waarbij zeewetenschappers van Marine@UGent (een interdisciplinair onderzoeksconsortium bestaande uit 24 mariene onderzoeksgroepen) naar de Academie voor Beeldende Kunst Gent trokken om er de kunstleerkrachten en hun leerlingen in contact te brengen met de zeewetenschappen.

De leerlingen creëerden daarna op eigen tempo één of meerdere werken.

Alle kunstwerken werden – samen met de wetenschap die er de inspiratie voor was – tussen 2 en 6 februari aan het grote publiek getoond tijdens de tentoonstelling ‘Marine Art’ in de UFO gebouwen van de Universiteit Gent. Er viel een hele waaier aan kunstdisciplines te ontdekken. Kunstenaars stellen het zeeonderzoek voor a.d.h.v. tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, grafische werken, mixed media, keramiek, illustraties & beeldverhalen, foto’s en animatiefilms.

Marine Art -Oostende- toont een selectie van deze werken. Aansluitend worden – in het kader van Wereld Oceanen Dag – verschillende ateliers voor scholen georganiseerd door Horizon Educatief. Gevolgd door een lezingenavond voor het grote publiek op 6 juni.

 

Datum: 18/05 – 09/06 2013

Locatie: Fort Napoleon, Vuurtorenweg z/n, 8400 Oostende.

Openingsuren en tarief:

Open van woensdag tem zondag van 10 uur – 12 uur & 13 uur -17 uur.

De toegangsprijs bedraagt 5 EUR (reductietarief: 4 EUR).

Kinderen van 6 tot 12 betalen 2 EUR.

Leden van Herita mogen gratis binnen.

Lezingenavond 06/06: Gratis, mits registratie op: http://www.vliz.be/wereldoceanendag

www.marine-art.be